BOSNA I HERCEGOVINA JE OSMO SVJETSKO ČUDO!

Autor: Muhamed Mahmutović

U bezglavoj bježaniji po cijelom dunjaluku pred četničkom kamom jedan se dobri Bošnjanin obreo negdje u prašumi Amazona i tu ga uhvatili divljaci koji su odlučili da ga pojedu.
Vidi hudi Bošnjo da mu se radi o glavi i pita ih ima li pravo žalbe i kome da se žali?
– Nemaš se kome žaliti, – rezignirano će divljaci!
– Kako nemam, ko vam je predsjednik, premijer, guverner, ministar sigurnosti…?
– Nemamo mi toga, – kratko odgovaraju divljaci.
– U vražiju mater, da mi je znati, od čega ste onda podivljali, – zamišljeno pita Bošnjo sam sebe!

Zaista je nevjerovatno da Bošnjaci kolektivno nisu odavno podivljali, mislim na one svjesne koji desetljećima odolijevaju svim nedaćama, a uz to ih predstavljaju likovi poput lijepog Željka Komšića, kojeg su im na grbu popeli oni manje svjesni kompleksaši što sve tuđe vole više nego svoje.

Kolika je lista ubleha Željka Komšića, mogao bih knjigu napisati, ali tom dijelu Bošnjaka – oči diraj njega ne diraj. Odmah te proglase nacionalistom, fašistom i čime sve ne, a kod njih je doživotni bonus dobio što je bio u Armiji BiH.

Džaba potezati priču da je u Armiji BiH bilo mnogo bosanskih Srba i Hrvata, koji danas zajedno sa svojim saborcima Bošnjacima rove po kontejnerima. Zadnji izbori za Predsjedništvo su pokazali da Zlatni ljiljan Džebraila Bajramovića vrijedi stotinu puta manje od ljiljana lijepog Željka, jer je Džebrail u utrci za Predsjedništvo dobio svega nekoliko hiljada glasova, iako je nosilac Zlatnog ljiljana i uz to bez noge za razliku od lijepog Željka kojem dlaka u ratu nije falila.

Lijepi Željko je izborom tih nesvjesnih Bošnjaka “predstavljao” osam godina Hrvate, a svima se predstavljao kao Bosanac. Time je napravio koaliciju Dodik & Čović i pokrenuo priču o ugorženosti Hrvata, kojima Bošnjaci biraju predstavnike, gdje im to čovjek ne može ni osporiti, a da od toga ni BiH ni Bošnjaci nisu vidjeli nikakvog hajra, a ni Hrvati bome.
Zadnju godinu mandata je lijepi Željko koristio za formiranje svoje stranke kako bi ostao u vrhu uzdajući se u svoje vjerno stado, naravno bošnjačko, i nije se prevario. Iako je imao u svoj svojoj “političkoj karijeri” samo jedan nepolitički ispad sa Koštunicom i pomogao jednoj rodilji da lakše stigne do bolnice, njegovim Bošnjacima, to nimalo nije smetalo da njegovoj stranci daju glasova haman koliko i svojoj SDA!

E sad kad je bio u prilici da mrvu vrati glasačima i narodu, i da se po pitanju Sutorine bori za BiH, on se bori za Crnu Goru i ravna tako račune s Radončićem, Đukanovićem i svojim političkim ocem Lagumdžijom!
Moram čitaoce podsjetiti da je on u toku kampanje i nakon izbora 2006. godine nedvosmisleno tvrdio da je Sutorina teritorij BiH i da treba ići na međunarodnu arbitražu. I to nije sve, već je iz Ureda Prdesjedništva početkom Aprila 2007. saopćeno da će Komšić, citiram: naložiti novoformiranoj Vladi Federacije BiH da pred međunarodnim sudom pokrene proces arbitraže i povratka drugog BH izlaza na more – Sutorine te Igala i Njivica mjesta koja je Crna Gora oduzela Bosni i Hercegovini…

“Sada je prigoda da se sa Crnom Gorom na pregovarački stol postavi jedno staro, nejasno granično poglavlje: izlaz BiH na more u Bokokotorskom zaljevu kod Sutorine”, – kaže tada Komšić. Uz ovo još ističemo da je rekao: Poštujući međunarodno pravo izvjesno je i lako dokazivo da Crna Gora danas gospodari našim teritorijem”, kaže Komšić.

Osam godina kasnije „Zlatni ljiljan“ Željko Komšić i članovi Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, konstatovaše iza debelih zatvornenih vrata, daleko od očiju javnosti, bez historičara i pokretača inicijative za povratak Sutorine…, da bi pokretanje takve procedure pred međunarodnim sudom moglo donijeti neprocjenjivu štetu BiH. Takvu odluku donose članovi komisije koji veze nemaju sa međunarodnim pravom. To je zaista jedna velika laž i izdaja. Komšić je dužan da kaže svojim glasačima kada je govorio istinu, 2007. kada je govorio da će će naložiti novoformiranoj Vladi Federacije BiH da pred međunarodnim sudom pokrene proces arbitraže i povratka drugog bh. izlaza na more ili 2015., kada sa kvazi stručnajcima tvrdi da bi pokretanje takve procedure moglo donijeti neprocjenjivu štetu BiH? Parlamentarci Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH morali bi odbaciti takve prijedloge i raspustiti takvu nestručnu komisiju.

Sad se uz Dnevni avaz, koji svijećom traži sagovornike što će reći da je arbitraža nepotrebna i koji je toliko na strani svog najvećeg akcionara Mila Đukanovića, da je prosto nevjerovatno kako to svakoj budali nije već jasno!

Đavolski trojac Lagumdžija, Radončić i Đukanović pamtimo po sramnoj odluci Bošnjačkog ınstıtuta da Mılu Đukanovıća počastı Poveljom počasnog člana Senata Bošnjačkog ınstıtuta!!! Predsjednik senata Bošnjačkog instituta je Zlatko Lagumdžija, a teren za dodjelu mu je pripremio Avaz, iako Đukanović ima veze samo sa onim Bošnjacima koje je deportovao direktno pod četničke kame!

E sad je došao vakat da Đukanović uzvrati Lagumdžiji za bolesnu ambiciju da se dočepa pozicije šefa UN.

Vjerujem da je sada svima jasnije zašto je Avaz prestao satanizirati Lagumdžiju, a nikad nije satanizirao svog pulena Komšića, koji je izigrao dogovor s Radončićem da će opsturisati uspostavu vlasti dok god Fahro to ne postane.

Sad se vidi i koliku kontrolu nad Fahrom ima Đukanović, jer svako zna da bi najradije Komšića derao svaki dan zbog koalicije sa “omraženom” SDA, ali je nenapadanje Komšića izgleda dio ovoga tala!

Kad se uzme u obzir da ovoj Bosni i Hercegovini o glavi rade tri susjedne države, unutrašnji neprijatelji predvođeni Dodikom, Čovićem & comp., korumpirani i nesposobni bošnjački političari plus lijepi Željko, veći dio predstavnika međunarodne zajednice i da ne nabrajam, ovu bi državu po svim mjerililma trebali upisati kao osmo svjetsko čudo – zbog svog opstajanja – usprkos svemu!

(bosnjaci.net)

Previous OBILJEŽAVANJE 23. GODIŠNJICE FORMIRANJA ARMIJE RBiH (FOTO)
Next Engleska škola: Bosanski vojnik Šerif Zjakić primio čin potporučnika

You might also like

RIJEČ

Četnički zločinac Draža Mihailović dobio sramni muzej u Beogradu!

Pod naznakom “skandalozno”, regiju je obišla vijest da je četničkom generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću u utorak otkriven spomenik i otvoren muzej u Bregalničkoj ulici u Beogradu. Sa pravom se regija čudom ne

RIJEČ

Britanski glumac Tobias Menizes: Gledati slike iz Gaze je srceparajuće

Emmyjem nagrađivani britanski glumac Tobias Menzies, koji glumi supruga kraljice Elizabete, kralja Philipa u TV seriji “Kruna” o britanskoj kraljevskoj porodici, izjavio je da je situacija u Gazi srceparajuća i

RIJEČ

Nihad Krupić: „Ovo je prilika a ne kriza“

„Ovo je prilika a ne kriza“, rekao je prije nekoliko dana Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari. To je, praktično, najbolja kratka analiza politikantstva u kojem se sada nalazi Bosna