Zmajevi se pripremaju za utakmicu protiv Belgije

Zmajevi se pripremaju za utakmicu protiv Belgije

Imamo ambicija i očekivanja. Naša najveća nada je naše zajedništvo i igra i ponašanje kao u prethodnim utakmicama

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su sinoć igrali utakmice i oni koji osjećaju nešto veći umor večeras u La Hulpeu pokraj Brisela odradili su tzv. rekuperaciju, lakši trening kako bi se oporavili od napora proteklih dana u klubovima.

Stručni štab osmislio je odličan trening u idiličnoj park šumi pokraj hotela “Dolce La Huple”, u kojem popularno zvani ”zmajevi” borave. Naime, nekolicina igrača, pod nadzorom trenera Stephanea Gillija i Dragana Perića, predvođena kapitenom Edinom Džekom vozila je i bicikl da bi im se mišići oporavili. Kako je istakao i sam selektor Mehmed Baždarević, to je praksa u brojnim velikim klubovima i trend u svijetu kojeg igrači sve više vole, jer je to “vid neophodne rekreacije u kojoj uživaju nakon većih napora”.

Zanimljiv trening je počelo na poziv Francuza Gillija koji je dio igrača na vožnju biciklom pozvao na “tečnom” bosanskom jeziku.

– Hajde, hajde – samo polako, polako – kazao je Gilli, predvodeći kolonu, što je izazvalo simpatije kod mnogih igrača, javlja reporter Anadolu Agency (AA) iz Belgije.

Osim vožnje biciklom, dio umornijih reprezentativaca odradio je lakši trening i u fitnes sali.

 

Selektor Baždarević i novoimenovani trener golmana Adnan Gušo s osmoricom reprezentativaca radili su istovremeno na stadionu u mjestu Overijseu, 10 kilometara od La Hulpea. Pod Baždarevićevim kontrolom trenirali su golmani Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, te igrači Tino Sven Sušić, Ervin Zukanović, Izet Hajrović, Haris Medunjanin, Mario Vrančić i Mato Jajalo.

Prema najavama iz stručnog štaba, od sutra u 17 sati svi će trenirati punim intenzitetom u Overijseu. Pošteđen će jedino biti Toni Šunjić, koji danas igra utakmicu sa Stuttgartom i možda neko ko se bude žalio na povredu. Danas bolove u mišiću osjećao je Ognjen Vranješ, ali se u ljekarskom timu bh. reprezentacije nadaju da neće biti većih problema i da će biti spreman za utakmicu u petak u Briselu.

Meč drugog kola grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018” između Belgije i Bosne i Hercegovine igra se na stadionu “King Baudouin” u Briselu u petak, 7. oktobra, s početkom u 20.45 sati. Sudit će da jedan od najboljih evropskih arbitara Martin Atkinson iz Engleske.

U prvom kolu BiH je deklasirala Estoniju u Zenici, rezultatom 5:0, dok je Belgija s 3:0 slavila na Kipru.

Baždarević: Naša nada je zajedništvo, trčanje može napraviti prevagu

-Selektor Baždarević ne želi likovati radi problema njegovog kolege na klupi “crvenih đavola” Roberta Martineza koji u utakmici protiv Bosne i Hercegovine neće moći računati na Kevina De Bruynea, Vincenta Kompanyja, Thomasa Vermaelena, ali prema posljednjim informacijama i Radju Nainggolana, kojeg je zbog povrede Roma odbila pustiti na okupljanje reprezentativaca Belgije.

“Izuzetno su dobri i ovi igrači koji su tu i lako će zamijeniti one koji će nedostajati Belgijancima. Sve zavisi od nas šta ćemo im spremiti. Faktor angažovanja, trčanja može napravit prevagu u ovoj utakmici”, istakao je Baždarević.

– Imamo ambicija i očekivanja. Naša najveća nada je naše zajedništvo i igra i ponašanje kao u prethodnim utakmicama. Dobro je što naši igrači igraju u svojim klubovima i zadovoljni su. Lakše će nam biti spremiti utakmicu.

Sa saradnicima u stručnom štabu detaljno analizira i još će analizirati Belgijance. O taktici nije htio previše pričati. O taktici kojom će se suprotstaviti Belgijancima u petak odlučit će tokom priprema. Isto će biti i sa sastavom ekipe koja će u Briselu pokušati osvojiti zlatan plijen na putu ka SP u Rusiji, bod ili bodove.

Izvor: Agencije

Previous Vojvođanska partija traži Republiku: Sava i Dunav kao granice
Next Tino Sušić: vjerujemo u dobar rezultat

You might also like

SPORT

Juventusov kamp za mlade i ove godine u Sarajevu

Aktuelni viceprvak Evrope i višestruki šampion Italije održat će Juventus Kamp od 21. do 26. augusta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Treću godinu zaredom, italijanski nogometni velikan Juventus iz Torina

SPORT

Davis cup: Pobjeda bosanskih tenisera nad južnoafričkim

Prvi bosanskohercegovački reket Damir Džumhur izborio je pobjedu protiv Lloyda Harrisa iz Južnoafričke Republike i tako donio trijumf reprezentacije naše zemlje. On je savladao Harrisa u prvom setu sa 6:1.

SPORT

Memorijalni džudo turnir “Vinko Šamarlić“: Sjećanje na heroja odbrane okupilo sportiste iz regiona

Memorijalni džudo turnir “Vinko Šamarlić“, 25. po redu, danas se održava u sportskoj dvorani u naselju Grbavica. Ovo jedinstveno takmičenje, koje se održava u čast velikog sportiste i heroja odbrane