Zmajevi se mučili, ali slavili: Pjanić asistirao, Džeko pogađao

Zmajevi se mučili, ali slavili: Pjanić asistirao, Džeko pogađao

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je večeras susret 3. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Protivnik na Bilinom polju bila je selekcija Kipra, a susret je završen rezultatom 2:0. Junak je bio Edin Džeko koji je mrežu Kipra zatresao u 70. i 80. minuti.

Naši momci su dobro počeli meč, a već u petoj minuti Pjanić sjajno šutira, ali je golman Kipra sjajnom intervencijom poslao loptu u korner. Bilo je mirno sve do 25. minte kada je Pjanić sjajno pronašao Đurića, ali je napadač našeg tima loše šutirao glavom.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja pa se na odmor otišlo sa početnim rezultatom.

Drugo poluvrijeme otvorio je kapiten Edin Džeko udarcem sa 15-ak metara, ali golman Kipra nije imao problema da zaustavi njegov udarac. Seriju promašaja Džeko je nastavio i u 63. minuti kada je iz dobre prilike loše šutirao.

Dijamant je sedam minuta kasnije napokon slomio otpor Kiprana i pogodio za vodstvo naše reprezentacije.

Alexsandrou je loše ispucao jednu loptu koja se odbila do Miralema Pjanića, a on nesebično dodaje do Džeke koji je postigao svoj 48. gol u nacionalnom dresu.

Samo deset minuta nakon toga novi gol u mreži Kiprana. Ponovo je Pjanić asistirao, a Džeko pogodio za 2:0 i tako našoj reprezentaciji donio zaslužena tri boda.

U preostala dva susreta naše grupe Grčka je kao gost slavila protiv Estonije sa 2:0, dok su Belgijanci, također na gostovnju bili ubjedljivi protiv Gibraltara. Konačan rezultat bio je 6:0 u korist Crvenih đavola.

https://www.youtube.com/watch?v=BUFGHT2e10Q

(Faktor.ba/MiruhBosne)

 

Previous Godišnjica oslobođenja Sanskog Mosta: Sjećanje na heroje i žrtve borbe za slobodu
Next Djeca sa govornim i slušnim poteškoćama sa reprezentativcima na Bilinom polju

You might also like

SPORT

Održane 20. jubilarne konjičke trke ‘Memorijal Alija Izetbegović’

 Uprkos iznenadnim pljuskovima, na hipodromu Bakšaiške bare u Bihaću, održane su 20. tradicionalne konjičke trke. Riječ je o jubilarnom 20. po redu Memorijalu, koji nosi naziv prvog predsjednika Predsjedništva nezavisne

SPORT

POČINJU KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET: Koškarkaški Zmajevi napadaju Rusiju

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje kvalifikacije za nastup na Evropskom prvenstvu 2017. godine, gostujućom utakmicom protiv selekcije Rusije. Susret se igra u Permu u dvorani Molot, a počinje

SPORT

Nakon 26 godina takmičenje u skijaškim skokovima na Igmanu

U subotu će na sarajevskoj olimpijskoj planini Igman nakon 26 godina biti održano prvo takmičenje u skijaškim skokovima. Nastup će više od 40 takmičara u konkurencijama do 12 godina, od