Sestre Ahmetović za šest mjeseci razvile proizvodnju i prodaju torbi: ‘Mi smo dokaz da se rezultati mogu postići uz dovoljno zalaganja’

Sestre Ahmetović za šest mjeseci razvile proizvodnju i prodaju torbi: ‘Mi smo dokaz da se rezultati mogu postići uz dovoljno zalaganja’

Da je osim ideje za biznis potrebna i hrabrost potvrđuje priča dvije sestre Semine i Anite Ahmetović koje su za samo šest mjeseci uspjele razviti proizvodnju i prodaju modernih ženskih torbi pod brendom Domino desing.

MAGISTRICE

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Semina kaže kako je sve počelo slučajno. Nakon završenog magisterija našle su se na Birou za zapošljavanje. Morale su ići dalje. Osjećaj za lijepo i ljubav prema modi odvela je sestre drugim putem.

“Jednog dana Anita je došla na ideju da počnemo izrađivati ženske torbe. Podržala sam ideju i u cijelu priču smo uvukle i roditelje. Otac se bavio izradom tapaciranog namještaja, a majka uz njega je znala da šije, te su svoje znanje prenijeli na nas. I tako je sve krenulo. Podrum porodične kuće pretvorili smo u radionicu gdje radimo i družimo se više nego ikad ranije”, priča Semina.

Prisjeća se kako je prvu torbu prodala prijeteljici i prije nego je izradila. Izrada je trajala sedam dana, a danas to već ide mnogo brže. Uložili su u proizvodnju, nabavili skupe mašine i u kratkom roku ispekle zanat. Danas od narudžbe do isporuke prođe par dana, tako da njihov kapacitet proizvodnje dostiže 200 torbi mjesečno koje i prodaju.

a19df234-1e88-4916-bb55-a080fb19e4a4domino17

 

Potražnja za torbama je velika, kako u Sarajevu, tako i u ostalim gradovima Bosne i Hercegovine, a interosovanje pokazuju i kupci širom regije.

Materijale nabavljaju širom Bosne i Hercegovine i uvijek se trude da pronađu najnovije i najatraktivnije boje i uzorke.

Planova je mnogo, tako da u narednom periodu će u svoju proizvodnju osim jako kvalitetne eko kože uvesti i pravu kožu.  Planiraju uvesti i izradu većih torbi, te rade i na novoj kolekciji.

“U planu je i otvaranje nove radnje, trenutno tražimo prostor”, kaže Semina, te poručuje mladim da budu vođeni njhovim primjerom i istraju u svojim idejama. “Mi smo dokaz da se rezultati mogu postići uz dovoljno zalaganja.”

Domino torbice za sada možete naći na Domino design facebook stranici, IMANI made in BiH radnji u Tuzli i na svim većim sajmovima koji se održavaju u Bosni i Hercegovini. Svoje torbice nedavno su predstavile i u okviru Porodičnog sajma u Sarajevu.

Previous Sarajevo: Građani odali počast poginulim studenticama. Premijer nezadovoljan radom policije na terenu
Next Vojna vježba na Manjači (VIDEO)

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Uspješna priča o kompaniji “Propeller” iz Sarajeva

  Edin Ahmetspahić je kao dijete je u ratu izbjegao u Švedsku, ali se u mladosti vraća u domovinu, gdje završava Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu. Prije dvije godine će

Ekonomija/Biznis

Fondacija Mozaik: Od 2016. finansirali 547 projekata mladih koji su vrijedni 1.818.113 KM

Ko je to danas spreman u Bosni i Hercegovini tražiti ljude koji imaju potencijal da uspiju u biznisu i pri tom još uložiti u njihove ideje? A to je upravo

MADE IN BOSNIA-387

Robna razmjena s inostranstvom: U prvih šest mjeseci izvoz za 15,4 % viši nego u istom razdoblju 2016.

U razdoblju I-VI 2017. godine izvoz je iznosio 5 milijardi 210 miliona KM, što je za 15,4 % više nego u istom razdoblju 2016. godine, dok je uvoz iznosio 8