GODIŠNJICA MINIRANJA MOSTA U BRČKOM: Za ubistvo preko 100 civila niko nije odgovarao

GODIŠNJICA MINIRANJA MOSTA U BRČKOM: Za ubistvo preko 100 civila niko nije odgovarao

-Na mostu u trenutku eksplozije bilo je sigurno više od 150 ljudi koji su željeli svojim kućama u BiH.

Naša je sreća što smo u trenutku eksplozije bili gotovo na kraju mosta, pa nas je detonacija bacila na teritoriju BiH. Nikada ne možemo zaboraviti prizor komada rastganih tijela po krovovima kuća i leševe koji plutaju Savom- riječi su slučajno preživjelih tog jutra 30 aprila 92 braće Izudina i Edhema Mahovkića.

Piše: Admir KADRIĆ 

Predsjednik Udruženja porodica nestalih, nasilo odvedenih i ubijenih Bošnjaka u Brčkom Ramiz Ahmetović je kazao da je ovim činom zvanično i započela agresija na Brčko.

-Mi iskazujemo svoje oštro negodovanje spram činjenice da niko za ove zločine i ubistvo preko 100 civila nije odgovarao niti procesuiran pred sudovima Distrikta, a dobro se zna da su most u zrak digli Niški specijalci u saradnji sa domaćim snagama- kaže Ahmetović.

Zvaničnici distrikta iz reda Bošnjaka i Hrvata su danas bili u koloni od više stotina Brčaka, a gradonačelnik Anto Domić je rekao da se svi zločini počinjeni u Brčkom moraju procesuirati i zločinci kazniti.

-Među njima je svakako jedan od najvećih ovaj na mostu-kazao je Domić.

Dogradonačelnik Esed Kadrić, naglasio da je i današnje okupljanje potvrda da se zločin neće zaboraviti te da ćemo insistirati na procesuiranju i kažnjavanju zločinaca.

most-godisnjica-30-4-2015 13most-godisnjica-30-4-2015 4

most-godisnjica-30-4-2015 14

most-godisnjica-30-4-2015 22most-godisnjica-30-4-2015 21most-godisnjica-30-4-2015 19most-godisnjica-30-4-2015 18most-godisnjica-30-4-2015 1

(otisak.ba/mb)

Previous EVO FRANJE I BOBANA: "Stari most su srušile kiše, sam je pao!"
Next Šta bi Evropa trebala naučiti od Bosne

You might also like

NAŠI DANI

Sutra stiže avion sa pomoći iz Azerbejdžana

Na molbu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića za pomoć Bosni i Hercegovini u borbi protiv koronavirusa, odazvala se i Republika Azerbejdžan, piše Avaz. Danas su iz diplomatskog predstavništva Azerbejdžana u Bosni i Hercegovini

NAŠI DANI

Tokom dvije godine – u Njemačku otišlo 50 hiljada Bosanaca, vratilo se skoro 30 hiljada

  Podaci koje je prikupio Savezni ured za migracije (BamF), a danas objavilo njemačko ministarstvo unutrašnjih poslova, pokazuju da su u tu zemlju iz Bosne i Hercegovine tokom 2016. i 2017.

BH RAZGLEDNICA

‘Cvijet Srebrenice’ u srcu Grada Cazina

Svake godine Grad Cazin i brojni Cazinjani iz domovine i dijapore na poseban način obilježe godišnjicu genocida u Srebrenici. 22. godišnjica od najstrašnijeg zločina počinjenog u 21. vijeku nad nedužnim