Bošnjački DNK u masovnim grobnicama i srpski DNK na bombama i zoljama

Bošnjački DNK u masovnim grobnicama i srpski DNK na bombama i zoljama

Sinoć je na javnim servisima Bosne i Hercegovine glavna vijest bila automobil pun oružja pronađen pored kuće roditelja premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Čekamo rezultate DNK analize, rekao je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije.

– Istragom je, navodno, do sada utvrđeno porijeklo dijela naoružanja, rekao je Stefanović.

Za TV Prva on je pojasnio da je utvrđeno porijeklo jednog dijela naoružanja, odnosno da dio ručnog bacača, zolje, potiče sa ratišta iz Hrvatske, a dvije od četiri bombe sa ratišta iz BiH, sa područja Sarajeva.

Istraga navodnog pokušaja državnog prevrata u Crnoj Gori u danu izbora se zaboravila i praktično je poklopljena sa ovim pronalaskom oružja u blizini kuće Vučićevih roditelja. Pravo je čudo da oružje nije dobilo i malo cnogorskog pedigrea.

Dakle, iz Srbije kao da se trude biti službeno prozirni. Kako su odmah znali da dio zolje dolazi sa hrvatskog ratišta, a jedna od četiri bombe iz Sarajeva? Šta je sa porijeklom ostatka naoružanja. Znači li to da je ostatak “domaći – srbijanski”? Znati kretanje oružja od prije 25 godina u susjednoj državi, znači glupo priznati involviranost u naoružavanje srpskih jedinica.

Bilo kako bilo, Vučić, koji je konstantno u centru medijske pažnje Srbije, ovaj put je u vrhu vijesti i na javnim servisima BiH. Sjetimo se bajagi pokušaja atentata na Vučića u Srebrenici. Mnogo kasnije se ispostavilo da su srbijanski policajci masovno dolazili u Potočare sa lažnim iskaznicama, sa sumnjivim namjerama i bez namjere da o svom dolasku obavijeste svoje domaćine.

U isto vrijeme u Potočarima je boravilo i nekoliko desetina policajaca MUP-a RS u civilu, što je kasnije priznao i sam ministar Dragan Lukač. Da nesreća bude potpuna uz samog Vučića je bio i jedan od učesnika teške oružane pljačke novca UniCredit banke.

Radilo se o pripadniku specijalne jedinice MUP-a RS. I dalje se istražuju ozbiljne indicije da su i ostali Lukačevi drumski razbojnici iz Specijalne jedinice bili u Potočarima oko Vučića.

Premda su sa srpske strane tražili istragu, sve se više čuju zahtjevi iz Bosne i Hercegovine da se istraga provede o navodnom napadu na Vučića. Nema istrage, a činjenice govore da je neko ciljano želio uprljati sveto mjesto genocida nad Bošnjacima. Vučić je na presu nakon navodnog napada nagovijestio da “to što smo vidjeli u Potočarima nije ništa u odnosu na ono što ćemo vidjeti na naknadnim snimcima”.

Kasnije se ispostavilo da neko na postojeće snimke montira nove kamenice koje putuju prema Vučićevoj glavi. Ostalo je nepoznato kako je Vučić mogao znati šta će se nalaziti na snimcima.

I nakon ovog automobile sa oružjem srbijanski “Telepromter.rs” opet postavlja pitanje Vučićeve vidovitosti, koju je iznova pokazao pred novinarima:

– Oko 16.05 sati je juče neko dojavio da je nešto sumnjivo negdje u šumi u Jajincima. Nebojša (Stefanović) mi je rekao da imamo neke sumnje na to, a ja sam poručio – da se kladimo da ćeš oružje da pronađeš na tom i tom mjestu – kaže Vučić.

Kako je Vučić prije svih znao da će policija pronaći oružje u blizini njegove kuće?!

Taj prostor, dodao je, predstavlja jedan posto šume u Jajincima.

Stefanović se javio vrlo brzo i pitao: Kako si znao?

– Eto, slučajno sam pogodio, gdje će drugo ljudi da odlože svoje staro oružje nego baš tu. A neki su već stigli da nam jave oko 16 i 15 da znaju o čemu se radi. To je neka priča odranije, ja prepoznajem ‘rukopis’ zolja, ispričao je premijer i dodao da i dalje čeka, misleći da to, ipak, nema nikakve veze s njim.

– Ali, vidjet ćemo večeras da li ćemo naći taj DNK, poručio je Vučić.

Prvo, kako je Vučić mogao “slučajno da pogodi” i sa čime će taj DNK uzorak uporediti?

Dakle, ko ima pravo građane Bosne i Hercegovine mrcvariti sa ovakvim pričama, sa ovakvom providnom i brutalnom propagandom?

Bošnjaci su narod čiji je DNK najviše istraživan zbog 36 hiljada ubijenih i bačenih u masovne, uglavnom skrivane grobnice. Danas je glavna vijest na bh. medijima da se istražuje DNK srpskih bombi i zolja. Može se biti vidovit i zaključiti da se radi o oružju koje nije uspjelo dodati još pokoji bošnjački DNK u masovne grobnice.

Srbija na drugom mjestu na listi država po broju komada oružja u odnosu na broj stanovnika

-Uz pomenutu priču vrijedi spomenuti i rezultate nedavnih istraživanja koji pokazuju da su građani Srbije, nakon građana SAD-a, najnaoružaniji na svijetu.

Podaci istraživanja Small Arms Survey, potpomognuto najnovijim podacima iz drugih izvora, stavlja SAD u sam svjetski vrh po broju komada oružja procentualno u odnosu na broj stanovnika. U toj zemlji je registrirano 112,6 komada oružja na 100 stanovnika.

Na drugom mjestu je Srbija, sa 75,6 komada naoružanja na 100 stanovnika – prenijela je AJB pisanje britanskog Telegrapha.

(NAP/MiruhBosne)

Previous Zenički prevrtač, ponos svih golubara
Next Dinastija Rizvanbegović (1729.-1851.)

You might also like

NAŠI DANI

Strani analitičari: Bosna se snalazi bolje od Francuske; Evropa je veća nego samo njen zapadni dio

Izjava predsjednika Francuske Emmanuela Macrona kojom je Bosnu i Hercegovinu nazvao “tempiranom bombom” izazvala je reakcije stranih analitičara. “Macronovo viđenje Bosne i Hercegovine me podsjeća na Trumpove izjave o Ukrajini.

RIJEČ

Husagić: Neke evropske zemlje podržavaju one snage u Bosni i Hercegovini koje rade protiv evropskih vrijednosti

Ahmed Husagić, predsjednik Pokreta „Snaga domovine“, nakon razgovora sa parlamentarcima Evropske unije o krizi u našoj zemlji, ekskluzivno je govorio za Hayat TV. Husagić je s potpredsjednikom SDP-a Vojinom Mijatovićem

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježena 30. godišnjica početka raspuštanja logora Omarska

Na lokaciji jednog od najzloglasnijih koncentracionih logora, logora Omarska, danas je u organizaciji Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini, Regionalnog saveza logoraša regije Banja Luka, Udruženja logoraša „Prijedor `92.“, Udruženja