Rukometna reprezentacija otvara kvalifikacije za EP večerašnjom utakmicom protiv Španije

Rukometna reprezentacija otvara kvalifikacije za EP večerašnjom utakmicom protiv Španije

Utakmicom u Valladolidu (večeras u 20.30 sati uz direktan prijenos na FACE TV) protiv Španije naša rukometna reprezentacija započinje kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj.

Utakmica se igra u dvorani Polideportivo Huerta del Rey, koja ima kapacitet 3.500 mjesta i vjerovatno će biti puna.

Sudit će Francuskinje Charlotte Bonaventura i Julie Bonaventura, dok će delegat biti Portugalac Antonio Goulao.

Večerašnja utakmica u Valladolidu bit će treći put u historiji da se naši najbolji rukometaši sastaju sa Španijom.

U prethodna dva duela Španci, koji su rukometna velesila, očekivano su bili bolji.

Prvi put smo koplja ukrstili sa „Furijom“ 21. juna 1993. godine na Mediteranskim igrama u Montpellieru (Francuska). Španiji smo tada pružili dobar otpor, ali je naš rival pobijedio sa 24:19 (15:6).

Drugi put sa Španijom smo igrali 17. Juna 1997. godine, također na Mediteranskim igrama, ovaj put u Bariju. Španci su uvjerljivo slavili sa 37:20 (20:7).

Osim Španije i Bosna i Hercegovina u našoj grupi su još Austrija i Finska. Dvije prvoplasirane ekipe iz grupa idu direktno na EP, kao i jedna najbolja trećeplasirana selekcija.

Trening u Valladolidu

spanija-repka900

Nakon što su kasno noćas stigli u Valladolid i prespavali, naši rukometaši su danas obavili i jedan trening u dvorani Polideportivo Huerta del Rey, u kojoj će večeras igrati Španija i Bosna i Hercegovina.

Atmosfera u našem timu je odlična, raspoloženje radno i na visokom nivou, svi jednostavno jedva čekaju da utakmica počne – navode iz Rukometnog Saveza BiH.

-Selektor Bilal Šuman večeras će debitovati na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, a za utakmicu sa Španijom odlučio se za sljedećih 16 igrača:

Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Alen Ovčina, Tomislav Nuić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marko Tarabochia, Marin Vegar, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Panić, Faruk Vražalić, Kristijan Jarak, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović te Senjamin Burić.

Sretno naši Zmajevi!

(MiruhBosne)

Previous Uskoro modernizacija i proširenje kapaciteta tuzlanskog aerodroma
Next VISOKO JAPANSKO ODLIKOVANJE DODIJELJENO IVICI OSIMU

You might also like

SPORT

Još jedan bosansko-američki biznismen u bosanskoj Premijer ligi

Tuzla City, Sarajevo i Željezničar, klubovi fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine, za strateške partnere imaju naše ljude koji su ostvarili poslovni uspjeh u SAD-u. Nakon što je ranije Podrinjac

SPORT

Navijači Bosne i Hercegovine okupljaju se na trgu u Cirihu

Među navijačima reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči večerašnje utakmice sa selekcijom Švicarske u Cirihu vlada pozitivna atmosfera. Brojne navijačke ekipe, BH Fanatikosi, Bosnia Boysi, Ljuti Krajišnici, Belaj Boysi, Robijaši i

SPORT

Edin Višća, nezamjenjivo ime turskog prvaka Basaksehira

Edin Višća, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, sigurno je jedan od najzaslužnijih igrača koji je sjajnim igrama, golovima i asistencijama pomogao da ekipa Medipol Basaksehira ove sezone osvoji prvu titulu