Premijer liga BiH: Derbi nije odlučio šampiona, navijači Sarajeva slave remi (FOTO)

 

Derbi vječitih rivala, 105. prvenstveni duel Sarajeva i Željezničara završen je bez pobjednika. I bez golova – 0:0.

Remi je prolongirao odluku o novom šampionu BiH iako je Bordo tim zadovoljniji današnjim ishodom s obzirom na to da je zadržao bod prednosti ispred ljutog rivala dva kola prije kraja Premijer lige BiH sa realnim šansama da se okiti šampionskom titulom.

Jedan od boljih derbija gledali smo u meču sezone. Dobrano popunjene tribine i oko 20.000 navijača kao da su bili dodatni motiv igračima oba tima koji su prikazali dopadljivu igru, sa mnoštvom prilika. No, nedostajalo je koncentracije u završnici kako Benki s jedne, tako i ofanzivcima Plavih s druge strane.

Upravo je hrvatski napadač bio najveća prijetnja golmanu Antoloviću, posebno u prvom poluvremenu, ali je kapiten Željezničara iz duela izlazio kao pobjednik.

Nastavak igre pripao je Željezničaru, koji je, svjestan da mu na Koševu igra samo pobjeda, krenuo po pogodak. Posebno je raspoložen za igru bio mladi Hadžiahmetović. Od Riada Bajića očekivalo se mnogo više, no prvi strijelac naše elite ostao je odsječen, bez upotrebljivih lopti.

Remi na Koševu nisu iskoristili prvi pratioci Zrinjski i Široki Brijeg, koji su remizirali kod Čelika odnosno Drine.

(Faktor.ba/Foto:M. Živojević)

Previous Brčko se sjeća šehida i poginulih boraca Armije R BiH
Next Godišnjica Pofalićke bitke: Jedna od strateških bitaka za opstanak glavnog grada i države

You might also like

SPORT

Velika pobjeda naših rukometaša na početku kvalifikacija za EP

  Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je počela takmičenje u grupi 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se u januaru 2020. godine održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

SPORT

Miralem Pjanić u najboljem timu Lige prvaka!

Evropska fudbalska organizacija (UEFA) objavila je idealni tim Lige prvaka za proteklu sezonu u kojem se u rosteru od 18 igrača našlo osam fudbalera Real Madrida. U saopćenju UEFA-e se

SPORT

Saudijski fudbaler Al Šehri: Pokazali smo da smo dorasli izazovu

Fudbaler Saudijske Arabije Saleh Al Šehri rekao je da je ekipa današnjom pobjedom protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu pokazala da je dorasla izazovu i da je cilj plasman u osminu