Zenica: Odata počast pripadnicima 303. Viteške brigade Armije RBiH

Zenica: Odata počast pripadnicima 303. Viteške brigade Armije RBiH

U organizaciji gradskog odbora za obilježavanje značajnih datuma danas je ispred direkcije Željezare Zenica položeno cvijeće i odata počast na spomen-obilježju za 396 šehida i poginulih boraca, nekadašnjih radnika ovog preduzeća. 

Današnjoj svečanosti povodom obilježavanja 23. godišnjice od formiranja “Željezarskog bataljona” Prve Zeničke brigade, koja je kasnije prerasla u 303. Vitešku brigadu Armije RBiH prisustvovale su brojne delegacije boračkih organizacija iz Zenice i Zeničko-dobojskog kantona, kao i sinovi, kćeri i supruge šehida i poginulih boraca.

– Ističem važnost ovog Željezarskog bataljona vezano za nepokolebljivost, odlučnost i spremnost tadašnjeg poslovodstva i radnika Željezare Zenica da svoje privredne i ljudske resurse stave u funkciju odbrane od agresije” – kazao je pukovnik Mirsad Šestić, komadant drugog bataljona 303. Viteške brigade.
Cvijeće su na spomen obilježje položili predstavnici Vlade i Skupštine ZDK, Grad Zenica, Odbor za obilježavanje značajnih datuma, Udruženje porodica i poginulih boraca grada Zenice, Udruženje NOR-a Zenica, Udruženje dobitnika najviših priznanja “Zlatni ljiljan”, te delegacije političkih stranaka OO Zenica.
 
(Faktor.ba)
Previous Bošnjački namjesnici Osmanskog doba u Egiptu: podsjećanje na period kad su Bošnjaci vladali Egiptom
Next Cazin - grad koji ne trpi lijenost

You might also like

NAŠI DANI

Financial Times: Sarajevski lider “mete” nacionalizam u Bosni

Jedan od najuglednijih svjetskih listova Financial Times na svom je portalu danas objavio članak o Edinu Forti. Tekst je dostupan na ovom linku. Edin Forto čisti svoj grad. Tokom osam sedmica ovog proljeća,

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Francis Boyle: Pravda nalaže da se Republika srpska ukine

  I ponovo su Haški Tribunal, a sada i njegovo ‘Rezidualni Mehanizam’ prikrili ulogu Srbije u organiziranju, orkestriranju, izdavanju naredbi i činjenju genocide nad Bošnjacima i Republikom Bosnom i Hercegovinom.

NAŠI DANI

Prijem povodom Dana nezavisnosti: Dobronamjernim ljudima poručujemo da zajedno trebamo čuvati Bosnu i Hercegovinu

U Vijećnici, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu, večeras je u organizaciji članova Predsjedništva Željka Komšića i Denisa Bećirovića održan svečani prijem u povodu Dana nezavisnosti, javlja Anadolu. Prijemu