Sarajevo: Projekat mladih za primjer svim nevladinim udruženjima

U prelijepom ambijentu harema Istiqlal džamije  u Sarajevu sinoć je upriličeno svečano otvorenje kampanje „Živi univerzalne vrijednosti“. Ovu kampanju vode članovi grupe mladih Istiqlal/BeHaR, i obuhvata 30 bilborda i 20 citylightova koji su postavljeni u glavnom gradu Bosne i Hercegovine a koje će pratiti ekološke i humanitarne akcije, te različite kulturne aktivnosti.

Otvorenje je započelo izvedbom simbolične numere „Behar u Bosni“ hora Hazreti Hamza nakon čega su se prisutnima obratili Kenan Hadžifejzović, Almedina Karkelja te Aiša Šero koji su u svom izlaganju predstavili grupu mladih Istiqlal/BeHaR, upoznali ih sa ciljevima projekta „Živi univerzalne vrijednosti“ te predstavili aktivnosti koje će se relizirati u narednih mjesec dana.

Ciljevi kampanje „Živi univerzalne vrijednosti“ su: podsjećanje na osnovne poruke časnih Knjiga, vraćanje na univerzalne vrijednosti i izgradnja jasne svijesti o svijetu i životu, čuvanje i uvažavanje pet svetinja: život, čast, vjera, imetak i porodica, suprostavljanje zločinu, nasilju i genocidu, borba protiv radikalizma i ekstremizma.

(preporod.com)

Previous Lejla Tanović ostvarila uspjeh karijere
Next BOŠNJACI I LJILJAN

You might also like

NAŠI DANI

Halilović: Sastanak “srpskih vođa” u Beogradu je komičan i istovremeno žalostan

Srbija koju su vodili Slobodan Milošević i Aleksandar Vučić, proizveli su sukobe i ratove u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu, sukobe sa Crnogorcima, nasilje nad Vojvođanima… podsjeća general ARBiH

NAŠI DANI

Nakon posjete Sarajevu: Papa se zahvalio na toploj dobrodošlici

Papa Franjo nakon posjete Sarajevu tokom današnjeg popodnevnog nagovora napravio je kratki osvrt na jučerašnji dan. “Jučer sam bio u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, kao hodočasnik mira i nade.

NAŠI DANI

Ured turskog predsjednika pozvao na opoziv odluke o dodjeli Nobelove nagrade Handkeu

Glasnogovornik Ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin pozvao je Švedsku akademiju nauka da odustane od odluke o dodjeli Nobelove nagrade austrijskom književniku Peteru Handkeu, javlja Anadolu Agency. “Neophodno je opozvati tu