Sarajevo: Projekat mladih za primjer svim nevladinim udruženjima

U prelijepom ambijentu harema Istiqlal džamije  u Sarajevu sinoć je upriličeno svečano otvorenje kampanje „Živi univerzalne vrijednosti“. Ovu kampanju vode članovi grupe mladih Istiqlal/BeHaR, i obuhvata 30 bilborda i 20 citylightova koji su postavljeni u glavnom gradu Bosne i Hercegovine a koje će pratiti ekološke i humanitarne akcije, te različite kulturne aktivnosti.

Otvorenje je započelo izvedbom simbolične numere „Behar u Bosni“ hora Hazreti Hamza nakon čega su se prisutnima obratili Kenan Hadžifejzović, Almedina Karkelja te Aiša Šero koji su u svom izlaganju predstavili grupu mladih Istiqlal/BeHaR, upoznali ih sa ciljevima projekta „Živi univerzalne vrijednosti“ te predstavili aktivnosti koje će se relizirati u narednih mjesec dana.

Ciljevi kampanje „Živi univerzalne vrijednosti“ su: podsjećanje na osnovne poruke časnih Knjiga, vraćanje na univerzalne vrijednosti i izgradnja jasne svijesti o svijetu i životu, čuvanje i uvažavanje pet svetinja: život, čast, vjera, imetak i porodica, suprostavljanje zločinu, nasilju i genocidu, borba protiv radikalizma i ekstremizma.

(preporod.com)

Previous Lejla Tanović ostvarila uspjeh karijere
Next BOŠNJACI I LJILJAN

You might also like

NAŠI DANI

Novo povećanje penzija u FBiH! Premijer Novalić: ‘Obećano – ispunjeno.. Nema predaje. Jači nego ikad’

Vlada Federacije BiH održala je danas hitnu telefonsku sjednicu o konačnom usklađivanju penzija kojim se penzije u Federaciji BiH povećavaju za još 5,15 posto u odnosu na ranije akontativno usklađivanje,

KULTURA I UMJETNOST

Annie Lennox: Slomljeno mi je srce zbog svih koji su bili žrtve ove tragedije koja se stalno razvija

-Historija nesloge i spora između Izraela i Palestine seže decenijama unazad. Oduvijek sam žudila da vidim mirno rješenje ovog tragičnog i naizgled beskonačnog sukoba. Nisam ni antisemit ni pro- Hamas.

NAŠI DANI

Na Čvrsnici počela padati kiša što će pomoći u gašenju požara

Iza podne je na Čvrsnici, u općini Jablanica, na lokacijama gdje se nalaze požari, počela da pada kiša s jakim gradom i grmljavinom što će uveliko olakšati gašenje požara – kazala