Njemački velikan Bayern M. zainteresovan za bosanskog reprezentativca Seada Kolašinca

Njemački velikan Bayern M. zainteresovan za bosanskog reprezentativca Seada Kolašinca

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Schalkea Sead Kolašinac u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi. U dosadašnjem dijelu bundesligaške sezone lijevi bek Rudara zabilježio je četiri asistencije i postigao dva gola.

Odlične partije Kolašinca nisu prošle nezapaženo. Skauti engleskih timova su redovni gosti na tribinama stadiona gdje igra Schalke, a posljednja informacija, koja stiže iz Minhena, kaže kako je i veliki Bayern navodno zainteresovan za usluge našeg reprezentativca.
Osim što igra odlično Bavarcima je Kolašinac sigurno zanimljiv i zbog činjenice da mu narednog ljeta istječe ugovor s klubom iz Gelsenkirchena na ljeto pa bi mogao stići besplatno u bavarsku prijestolnicu.

Informaciju o interesu Bayerna za Kolašinca prenio je portal tz.de što je online izdanje itekako priznatih novina Tages Zeitung, koje uglavnom prvi ili među prvim imaju sve informacije u vezi sa dešavanjima u redovima najtrofejnijeg njemačkog kluba.

Portal Tages Zeitung piše kako u slučaju dolaska Kolašincu ne bi bilo zagarantovano mjesto startera, ali s obzirom na to da je fleksibilan i da može igrati na nekoliko pozicija, itekako bi koristio Bavarcima. Kolašinac bi Bayernu donio nešto što mu nedostaje u ovoj sezoni, a to su zlobnost i borbenost, piše tz.de.

Isti izvor navodi kako Arturo Vidal ne može sam obavljati ulogu agresivnog lidera na terenu, te da bi Kolašinac i za tu ulogu bio pravi izbor, prenosi Faktor.

Previous SIPA nije pravila izvještaj koji se navodi iz Hrvatske
Next Tradicija ugošćavanja gosta: 'On jednako rado i iskreno dočika inovjerca, kao i muslimana'

You might also like

SPORT

Edin Džeko deseti najbolji strijelac svih vremena u Evropi

Šezdesetim golom u dresu nacionalnog tima Bosne i Hercegovine Edin Džeko sinoć je postao deseti najboljih strijelac reprezentacija evropskih zemalja svih vremena, objavljeno je na oficijelnoj internet stranici FIFA Svjetskog

SPORT

Fudbal: Bosna i Hercegovina protiv Senegala u Francuskoj

  Nakon pobjede protiv Bugarske u Razgradu rezultatom 1:0 fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u francuskom Le Havreu odigrat će prijateljski duel protiv selekcije Senegala. Naš tim nije prikazao

SPORT

Bosanske košarkašice pobijedile Švicarsku i plasirale se na EP!

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas selekciju Švicarske te tako osigurala plasman na Evropsko prvenstvo – prvo nakon dvije decenije. Rezultat utakmice koja se igrala u Moskvi