Juniori do prve pobjede na Eurobasketu nakon produžetka

Juniori do prve pobjede na Eurobasketu nakon produžetka

Muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine startovala je pobjedom na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Naši momci savladali su u prvoj utakmici C grupe selekciju Izraela rezultatom 103:102 nakon produžetka.

Nije počelo dobro za izabranike Josipa Pandže. Izrael je dominirao u prvom poluvremenu, najviše zahvaljujući odličnom šutu za tri poena. Koristio je protivnik naše greške i veliki broj izgubljenih lopti. Na poluvrijeme se otišlo sa čak plus 17 u korist protivnika.

Međutim, nakon odmora Zmajevi se vraćaju u igru. Treću dionicu rješavaju u svoju korist, sustižu visoko vođstvo protivnika, da bi u posljednjoj četvrtini došli do potpunog preokreta, najviše zahvaljujući poenima Sanija Čampare, koji je pogađao u najvažnijim trenucima. Ali, pogađali su i Izraelci, koji su trojkom Briskera u posljednjoj sekundi meča izborili produžetak.

U produžetku se igralo u egalu – koš za koš. Na kraju se se ipak naši Zmajevi bolje snašli i stigli do prvog, važnog trijumfa na Eurobasketu.

Sutra je novi meč i novo iskušenje za naše momke, u istom terminu sastaće se protiv vršnjaka iz Litvanije.

BOSNA I HERCEGOVINA – IZRAEL 103:102 (90:90, 16:24, 16:25, 23:17, 35:24, 13:12 )

BOSNA I HERCEGOVINA: Marić 14, Talić 11, Bojović, Nikolić, Gegić 14, Čerkezović 5, Čampara 23, Musa 24, Antunović 12, Zovko, Kobić.

(MiruhBosne/basket.ba)

Previous /VIDEO/ Stari most u boji mira u znak solidarnosti sa civilima Halepa
Next Da li je Mehmed Fatih došao u Bosnu na poziv Katarine, supruge bosanskoga kralja Tomaša?

You might also like

SPORT

Oduševio javnost: Ibišević će donirati puni iznos plaće koju bude dobijao od Schalkea

Bosanski fudbaler Vedad Ibišević u finišu svoje karijere potpisao je jednogodišnji ugovor s uglednim Bundesligašem FC Schalke 04. A informacije koja dolazi od njemačkih medija govori nam da će se

SPORT

Tanović pobijedila na biciklističkoj UCI S2 utrci u Španiji

 Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović upisala je prvu pobjedu u novoj sezoni na UCI S2 utrci u Španiji koja je vožena u četiri etape, te upisala novih 80 UCI bodova.

SPORT

Mancini: Bosna je i dalje glavni kandidat za plasman na EURO 2020

Bosna i Hercegovina i dalje je je jedan od glavnih kandidata da se plasira ne EURO 2020. U Finskoj je bila slaba epizoda i ovdje će igrati puno bolje. Morat