Pred četvrtfinale Eurobasketa: Selektor želi samo da momci vjeruju u sebe, i jedan u drugoga…

Pred četvrtfinale Eurobasketa: Selektor želi samo da momci vjeruju u sebe, i jedan u drugoga…

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je cilj i izborila je plasman u četvrtfinale Eurobasketa u Turskoj.

Izabranici Josipa Pandže sa omjerom dvije pobjede i jedan poraz zauzeli su drugo mjesto u grupi C i za polufinale će igrati protiv pobjednika grupe D – superjake Francuske.

Selektor Pandža:

– Igramo protiv prvog favorita Evropskog prvenstva koji ima super talentovanu i fizički dominantnu generaciju. Ukoliko uspijemo odgovoriti na njihovu fizičku premoć u skoku, trčanju i kontaktu šanse nam rastu.

– Prvi cilj smo ostvarili, a to je bio prolazak grupe. Sada možemo igrati bez rezultatskog pritiska i pokazati sav svoj talenat i kvalitet – naglasio je selektor Bosne i Hercegovine, te dodao:

– Sljedeći cilj koji smo sebi interno zadali je odlazak na Svjetsko prvenstvo što bi bio briljantan uspjeh. Sigurno da je Francuska veliki favorit u sutrašnjem susretu, ali mi možemo obećati da ćemo svi dati maksimum truda i zalaganja pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti nakon 40 minuta.

Pandža koji ima zlato s EYOF-a i Eurobasketa, od svojih izabranika će tražiti samo jedno.

– Želim samo da momci vjeruju u sebe, i jedan u drugoga i da pokažu ovaj karakter kao u dosadašnjem dijelu prvenstva gdje smo se vraćali iz bezizlaznih situacija i gdje nikada nismo prestali vjerovati sebi i kolegi iz tima – kazao je Pandža za Faktor.

Džanan Musa najbolji strijelac Eurobasketa

Uprkos porazu u posljednjem kolu grupne faze od Latvije, naši momci su u nekoliko segmenata igre obilježili grupnu fazu.

Kao tim, na prvom smo mjestu po broju skokova. Ukupno smo „uhvatili“ 153 lopte, od čega su naši zlatni momci ubilježili 57 ofanzivnih i 96 defanzivnih skokova. Treća smo najefikasnija ekipa šampionata. Pandžini izabranici u tri utakmice ubacili su 247 poena ili 82,3 po meču, a ispred Zmajeva su samo Izrael (260) i Njemačka (257).

Naš dragulj Džanan Musa najbolji je strijelac Eurobasketa. U tri utakmice postigao je 61 poen ili u prosjeku 20,3 poena po jednom meču. Odličan turnir igra i Amar Gegić, koji je drugi asistent grupne faze. Naš košarkaš upisao je 16 asistencija, četiri manje od lidera Omera Ala iz Turske.

Utakmicu protiv Francuske bosanskohercegovački košarkaši igraju sutra od 18:45.

Susret je moguće pratiti preko FIBA You Tube kanala:

https://youtu.be/OJ7_TkYbvpw

(MiruhBosne/Faktor.ba)

 

Previous Herceg Kosača piše vladi mletačkoj - Traži pomoć protiv Turaka, žali se na ugarskog kralja i hrvatskog bana
Next Svjedoci bosanskih srednjovjekovnih povelja - '12 dobrih Bošnjana'

You might also like

SPORT

Uz rukometne reprezentativce na Evropskom i voda iz srca Bosne

Kompanija Oaza d.o.o. sklopila je s Rukometnim savezom Bosne i Hercegovine ugovor o sponzorskoj suradnji kojim je postala ponosni partner bosanskohercegovačke rukometne reprezentacije. Kao jedna od vodećih brendova voda, Oaza

SPORT

Almir Kapić svjetski prvak u brazilskoj džiju-džici!

  Almir Kapić, bosanski borac u dinamičnom borilačkom sportu brazilskoj džiju-džici, postao je prvak svijeta u kategoriji do 110 kg na prvenstvu održanom u Abu Dhabiju. Kapić trenira u Sarajevu, u

NAŠI LJUDI

UFC: Damir Hadžović nokautirao protivnika

Bosansko-danski borac Damir Hadžović zabilježio je novu pobjedu u UFC-u. Na takmičenju održanom u u Švedskoj, Hadžović je nokautom u trećoj rundi savladao Poljaka Marcina Helda. Pogledajmo vrlo efikasan nokaut i