Top 100 igrača 2016: Džeko 56., Pjanić 29.

Top 100 igrača 2016: Džeko 56., Pjanić 29.

Odbrojavanje najboljih 100 fudbalera u 2016. godini u “ligama petice” ugledni britanski Sky Sports nastavio je danas objavom imena igrača koji na prestižnoj listi nalaze na pozicijama od 40. do 21, prenosi Faktor.

Edin Džeko je jučer zauzeo 56. mjesto s prosječnom ocjenom 7.3766, te je iza sebe ostavio Antoinea Griezmanna, Francuza koji se našao u finalnom izboru za ovogodišnju Zlatnu loptu.

U današnjem odbrojavanju svoje mjesto našao je i bivši klupski saigrač Edina Džeke i reprezentativni kolega Miralem Pjanić. Veznjak Juventusa zauzeo je 29. mjesto s prosječnom ocjenom 7.5303.

Henrikh Mkhitaryan (Manchester United), Christian Eriksen (Tottenham), Kevin De Bruyne (Manchester City), Gonzalo Higuain (Juventus) i Angel Di Maria (PSG) neke su od fudbalskih zvijezda koje gledaju u leđa bosanskohercegovačkom reprezentativcu.

– Fudbal u svojoj najčišćem obliku, a Miralem Pjanić je jedan od najelegantnijih fudbalera. To je razlog zbog kojeg je Juventus za njega platio 30 miliona eura ovoga ljeta. Pet golova i četiri asistencije u italijanskom prvenstvu ove sezone je impresivan učinak centralnog veznog – objašnjava Sky Sports.

(MiruhBosne)

Previous Kurtćehajić: Bosnu nisu ni dvije carevine mogle rastvoriti
Next Sandžačke općine novac za novogodišnje slavlje daju u humanitarne svrhe

You might also like

SPORT

Izgrađena nova sportska dvorana u Gornjem Vakufu

Novoizgrađena Sportska dvorana, kapaciteta 1.175 sjedećih mjesta, bit će otvorena 11. maja u Gornjem Vakufu-Uskoplju.  Ovim će biti završen jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u toj općini, vrijedan oko 2.100.000

SPORT

Sportisti Specijalne Olimpijade Bosne i Hercegovine u Austriji osvojili 14 medalja

Sportisti Specijalne Olimpijade BiH doputovali su danas u Sarajevo nakon učešća na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji sa 14 osvojenih medalja, javlja Fena. Izvršna direktorica Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine

RIJEČ

“Burek sa sirom” i “Nož, žica, Srebrenica” – civilizacijska razlika

Fudbalski meč između reprezentacija Crne Gore i Bosne i Hercegovine odigran u subotu veče pod Goricom bio je više od igre. Rezultat 1:1 u meču trećeg kola B Lige nacija