Senadin Ćosić: Kupio sam “Medvjeda” od Nazifa kako ga Kusturica ne bi odnio u Srbiju

Senadin Ćosić: Kupio sam “Medvjeda” od Nazifa kako ga Kusturica ne bi odnio u Srbiju

Nazif Mujić prodao je “Srebrenog medvjeda”, nagradu koju je dobio na prestižnom Berlinaleu za glavnu ulogu u filmu “Epizoda u životu berača željeza” reditelja Danisa Tanovića.

Tvrdi da je “Medvjeda” prodao jer je bio primoran kako bi obezbjedio preživljavanje svoje porodice. Veli da planira tražiti azil u Njemačkoj.

Iako su se pojavile dileme o tome kod koga je završio kipić sa Berlinalea, one su danas riješene.

Nazifovog “Medvjeda” kupio je Senadin Ćosić iz Srebrenika. Za njega je platio 4.000 eura. Ne planira ga držati u kući kao suvenir. Tvrdi da će ga pokloniti nekom od muzeja u našoj zemlji.

Zanimljiv je i razlog zbog kojeg je Ćosić odlučio da kupi “Medvjeda” od Nazifa Mujića.

Kaže da je čuo da su emisari koje je poslao reditelj Emir Kusturica iz Srbije već bili u Tuzli i da su pregovarali sa Nazifom o kupovini “Medvjeda”.

– Htjeli su da kupe “Srebrenog medvjeda” i tako bi on završio zauvijek na Mećavniku u Srbiji. Ovom kupovinom sam to spriječio. Poklonit ću “Medvjeda” nekom muzeju kako bi on ostao tamo gdje i pripada -u Bosni i Hercegovini, kaže za Bportal-ba Ćosić, inače vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u Srebreniku.

Previous U Federaciji Bosne i Hercegovine povećan broj zaposlenih za više od 23 i po hiljade!
Next Dino Merlin uoči novogodišnjeg nastupa u Sarajevu: Ne uzimam honorar za ovaj koncert. Ovo je poklon mom gradu!

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Nagrađeni ‘Most mira’ prvi ekološki objekat u Bosni i na Balkanu

Omladinski Centar “Most mira”; arhitekte Vernesa Čauševića i mirovnog aktiviste Kemala Pervanića, dobio je prestižnu međunarodnu nagradu Lafarge Holcim za održivu izgradnju te Srebrnu medalju za Evropsku regiju. Nagrada Holcim

KULTURA I UMJETNOST

Troje mladih kaligrafa iz Bosne i Hercegovine nagrađeni na festivalu u Iranu

  Troje kaligrafa iz Bosne i Hercegovine Zana Tahirović, Hadis Terzić i Salko Junuzović dobitnici su nagrada u oblasti kaligrafije na festivalu održanom u iranskom gradu Širazu, prijestolnici mladih Organizacije

KULTURA I UMJETNOST

Kaligraf Munib Obradović: Mostarac koji je ukrasio sat iznad harema Kabe u Mekki

Kaligrafija je jedan od najplemenitijih načina komuniciranja s budućim generacijama muslimana. Ako je estetski dojam dovoljno dobar, onda će on njegovog recepijenta dovesti i do značenja, bez obzira na to