Dino Merlin uoči novogodišnjeg nastupa u Sarajevu: Ne uzimam honorar za ovaj koncert. Ovo je poklon mom gradu!

Dino Merlin uoči novogodišnjeg nastupa u Sarajevu: Ne uzimam honorar za ovaj koncert. Ovo je poklon mom gradu!

Nekoliko sedmica prije njegova održavanja, koncert je izazvao različite rasprave, kako je to kod nas i običaj. Govoreći o novogodišnjem koncertu u Sarajevu, Dino je za Stav kazao:

“Da budem jasan, ja ne uzimam honorar za ovaj koncert. Ovo je poklon mom gradu.

Novac koji je planiran u budžetu nije dovoljan da pokrije ni troškove cjelokupne produkcije ovog koncerta. Ostatak sredstava potrebnih za ovakav šou nadoknadit će moj menadžment.”

A pripreme za koncert su u punom jeku. Na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu organizatori svečanog dočeka Nove 2017. započeli su prethodnih dana postavljati binu za nastup Dine Merlina i drugih izvođača.

Foto: Fena

Kako je ranije najavljeno, novogodišnji program će trajati četiri sata, a nastupat će Divanhana, Yehan Jehan te After Affair. Dino Merlin kao zvijezda večeri počet će pjevati u 23 sata i očekuje se da će publiku zabavljati 2,5 sati.

Bit će to, po mišljenju mnogih, najspektakularniji i najorganiziraniji doček Nove godine, koji će nesumnjivo u glavni grad privući brojne goste i donijeti višestruke koristi. Očekuje se od 80.000 do 100.000 ljudi, a tačno u ponoć tradicionalno će biti priređen vatromet.

Magla je prethodnih dana bila pokrila glavni grad države, ništa neuobičajeno za Sarajevo zimi, srećom danas je već bolje. Snijeg je pročistio zrak i dodatno uljepšao olimpijski grad.

https://youtu.be/z5viazpk9Rg

(MiruhBosne)

Previous Senadin Ćosić: Kupio sam “Medvjeda” od Nazifa kako ga Kusturica ne bi odnio u Srbiju
Next MOSTARSKI IZUM ZA SVJETSKE VELEGRADOVE

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Kroz Bosnu ne pjevaj! Ilma Karahmet nova je pjevačka zvijezda

  Svojim spektakularnim nastupima tokom čitave sezone talentovana 18-godišnjakinja iz Kiseljaka iz Bosne i Hercegovine potpuno je osvojila žiri i gledaoce te ponijela laskavu titulu nove RTL-ove zvijezde, kao i novčanu

NASLIJEĐE

Manifestacija “Tri kraljice“ oživila duh srednjovjekovne Bosne

Muzej grada Zenice, u prostoru srednjovjekovne tvrđave Vranduk kod Zenice, u kojoj se nalazi i stalna postavka tog muzeja, bio je domaćin centralne regionalne manifestacije “Tri kraljice“. Kako je objasnio

KULTURA I UMJETNOST

Bono Vox Počasni građanin Kantona Sarajevo

Skupština Kantona Sarajevo donijela je odluku o proglašenju počasnog građanina Kantona Sarajevo. Počasnim građaninom KS proglašen je Paul David Hewson, poznatiji kao Bono Vox, za izuzetan doprinos u pružanju podrške