Dino Merlin uoči novogodišnjeg nastupa u Sarajevu: Ne uzimam honorar za ovaj koncert. Ovo je poklon mom gradu!

Dino Merlin uoči novogodišnjeg nastupa u Sarajevu: Ne uzimam honorar za ovaj koncert. Ovo je poklon mom gradu!

Nekoliko sedmica prije njegova održavanja, koncert je izazvao različite rasprave, kako je to kod nas i običaj. Govoreći o novogodišnjem koncertu u Sarajevu, Dino je za Stav kazao:

“Da budem jasan, ja ne uzimam honorar za ovaj koncert. Ovo je poklon mom gradu.

Novac koji je planiran u budžetu nije dovoljan da pokrije ni troškove cjelokupne produkcije ovog koncerta. Ostatak sredstava potrebnih za ovakav šou nadoknadit će moj menadžment.”

A pripreme za koncert su u punom jeku. Na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu organizatori svečanog dočeka Nove 2017. započeli su prethodnih dana postavljati binu za nastup Dine Merlina i drugih izvođača.

Foto: Fena

Kako je ranije najavljeno, novogodišnji program će trajati četiri sata, a nastupat će Divanhana, Yehan Jehan te After Affair. Dino Merlin kao zvijezda večeri počet će pjevati u 23 sata i očekuje se da će publiku zabavljati 2,5 sati.

Bit će to, po mišljenju mnogih, najspektakularniji i najorganiziraniji doček Nove godine, koji će nesumnjivo u glavni grad privući brojne goste i donijeti višestruke koristi. Očekuje se od 80.000 do 100.000 ljudi, a tačno u ponoć tradicionalno će biti priređen vatromet.

Magla je prethodnih dana bila pokrila glavni grad države, ništa neuobičajeno za Sarajevo zimi, srećom danas je već bolje. Snijeg je pročistio zrak i dodatno uljepšao olimpijski grad.

https://youtu.be/z5viazpk9Rg

(MiruhBosne)

Previous Senadin Ćosić: Kupio sam “Medvjeda” od Nazifa kako ga Kusturica ne bi odnio u Srbiju
Next MOSTARSKI IZUM ZA SVJETSKE VELEGRADOVE

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

‘Sevdah i klasika’ za goraždansku publiku

U organizaciji Bošnjačke zajednice kultrure (BZK) „Preporod“,  na platou Centra za kulturu Goražde sinoć je priređen koncert „Sevdah i klasika“. Građani su imali priliku uživati u   izvedbama  pijanistice Dženane Šehanović

KULTURA I UMJETNOST

Niskobudžetni film koji je oduševio publiku: Kako je “Amanet” nadmašio skupocjena ostvarenja

Da novac ne diktira i kvalitet, odnosno koliko će neki projekat biti dobar, dokazala je ekipa filma “Amanet” predvođena rediteljem i scenaristom Mirzom Begovićem. Za film su imali tek nešto

KULTURA I UMJETNOST

Novi Pazar: Balašević se izvinio zbog pjesme u kojoj psuje

Đorđe Balađević, estradni umjetnik iz Srbije, u Novom Pazaru pred nastupajuću koncert na konferenciji za štampu, kao i na početku koncerta se izvinio muslimanima za pjesmu “O tetku” u kojoj