Ski-centar Raduša: Otkriće za cijelu porodicu

Ski-centar Raduša: Otkriće za cijelu porodicu

Staze opslužuje sistem od četiri žičare, od kojih ćemo izdvojiti dvosjed Jezero, koji sa 1.800 metara dužine spada u jedan od najdužih u Bosni i Hercegovini.

Bilo da se pri punoj brzini na boardu ili skijama spuštate u dolinu ili ugodno i opušteno klizite stazom, u novoizgrađenom skijaškom centru Raduša kod Gornjeg Vakufa/Uskoplja uvijek će vas pratiti panoramski pogled na srednjobosansko rudogorje (Vranica, Štit &Bitovanja), kao i susjedne planine Bjelašnicu, Treskavicu, Zelengoru i Maglić.

Skijaški centar Raduša otkriće je za cijelu porodicu. Na više od 5 km predivnih staza s panoramskim pogledom na okolne planine svaki će skijaš doći na svoje, bez obzira na to koji mu je omiljeni stil skijanja.

Staze opslužuje sistem od četiri žičare, od kojih ćemo izdvojiti dvosjed Jezero, koji sa 1.800 metara dužine spada u jedan od najdužih u Bosni i Hercegovini.

Za one najmlađe, koji imaju više od četiri godine, ovaj ski-centar je također obezbijedio i baby lift, kojim će mališani biti oduševljeni, a u školi skijanja uz profesionalne instruktore imaju priliku naučiti prve skijaške korake.

Na 1.720 metara nadmorske visine nalazi se restoran Vidikovac, a uz njega tu su i caffe bar i terase za sunčanje. Iako izgrađen modernim stilom, potpuno se uklopio u ambijent.

I kada planina lagano krene tonuti u san, dodatni odmor i zabavu možete potražiti u motelu Pegasus, koji se nalazi na 1.300 metara nadmorske visine, gdje će ljubazno osoblje ispuniti sve razumne zahtjeve gostiju.

Izvor: Oslobođenje

Previous Kozarac, jedno od najvećih povratničkih mjesta u Bosni i Hercegovini: Izgradili ga još ljepšeg iz inata
Next Ski-centar Brusnica (Foto)

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Vlašić vrvi od turista: “To je planina za svačiji džep”

Popunjenost smještajnih kapaciteta na bosanskim olimpijskim ljepoticama ovih dana je na vrhuncu. Tako jutros na Bjelašnici nije bilo slobodnih smještajnih kapaciteta, dok ih je Jahorini ih je bilo svega nekoliko.

TURIZAM

U planu povezivanje žičarom Kulen Vakufa sa srednjovjekovnim gradom Ostrovica

JP Nacionalni park Una planira povezati žičarom Kulen Vakuf sa srednjovjekovnim gradom Ostrovica kako bi obogatio turističku ponudu. U skladu s najavljenim planovima danas je objavljen otvoreni postupak za nabavku

BH RAZGLEDNICA

Lorens Listo pobjednik 452. natjecanja u skokovima sa Starog mosta

  Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i minutom šutnje za one koji su živote dali braneći Stari most i Mostar, molitvom i bacanjem cvijeća sa Starog mosta u Neretvu, svečano