Avdija Vršajević na meti Galatasaraya!

Avdija Vršajević na meti Galatasaraya!

Nadamo se da selektor Baždarević ozbiljno razmišlja o davanju prilike ovom brzonogom igraču.

Avdija Vršajević, povremeni fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, ove zime mogao mi potpisati ugovor karijere!

Za usluge našeg brzonogog fudbalera zainteresovan je slavni Galatasaray! Turski mediji donijeli su vijest da stručni štab jednog od najvećih turskih klubova od uprave traži da angažuje desnog bočnog igrača Osmanlispora.

Naš internacionalac protekle jeseni odigrao je 23 utakmice za Osmanlispor i jedan je od najbolje ocijenjenih igrača ovog kluba. Uvršten je i u idealnu ekipu jesenjeg prvenstva turske Super lige.

Njegova tržišna vrijednost, prema podacim Transfermarkta, je 1,3 miliona eura, prenose mediji.

Vrašajević je bio dio nacionalnog tima na SP u Brazilu 2014., postigao je i gol u pobjedi protiv Irana. Svojim igrama u ovoj sezoni pokazao je da mu je mjesto u reprezentaciji.

Pozicija desnog bočnog vjerovatno je i najkritičnija u bosanskom timu. Nakon Hasana Salihamidžića niko nije uspio adekvatno popuniti istu, najbliži tome bio je Mensur Mujdža – igrač koji je nažalost imao puno problema s povredama. Sada je pred oporavkom od posljednje i nada se nastupima za njemački FC Kaiserslautern.

Trenutno na pomenutoj poziciji igra Ognjen Vranješ, odnedavno član ekipe AEK iz Atine.

Vranješ pokazuje borbenost, ali i određene nedostatke. Na posljednjoj utakmici Bosne i Hercegovine mogli smo vidjeti koliko je zapravo spor i kako ga s lahkoćom pretrčavaju ne baš brzi grčki reprezentativci. Vršajević s druge strane možda nema neku zavidnu tehniku, ali posjeduje brzinu – što bi u tandemu s Višćom moglo izgledati sasvim dobro za Zmajeve po desnoj strani.

Nadamo se da selektor Baždarević ozbiljno razmišlja o davanju prilike ovom brzonogom igraču.

(MiruhBosne)

Previous Baščaršijski sebilj
Next SARAJEVO: U Ferhadiji postavljena spomen ploča Indexima

You might also like

SPORT

Olimpik istupio iz Premijer lige, Savez ga degradirao u najniži rang

SAOPŠTENJE ZA JAVNOSTN FK Olimpik Sarajevo Nakon što smo u prethodnoj sedmici analizirali sva dešavanja u prethodnom periodu, a potom i uzeli u obzir sve relevantne činjenice o dešavanjima u

SPORT

Vujošević: Ovdje postoji tradicija i veliki broj talentovanih igrača i to je za trenera izazov

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine danas je zvanično predstavo novog selektora muške seniorske košarkaške reprezentacije Duška Vujoševića, koji je na tu dužnost izabran krajem marta ove godine, prenose agencije. Duško

SPORT

Zmajevi protiv Litvanije od 18:00 sati idu po prvu medalju

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine poručuju kako će igrati maksimalno posvećeno i na najvišem mogućem nivou kako bi u današnjoj utakmici za treće mjesto na Evropskom košarkaškom prvenstvu “A” divizije,