Genijalan odgovor na provokativne bilborde “PRAVOnaSLAVLJE“

Genijalan odgovor na provokativne bilborde “PRAVOnaSLAVLJE“

Bilbordi sa porukom “PRAVOnaSLAVLJE“ postavljeni širom RS-a uoči proslave 9. januara, a koji jasno asocijaraju na pravoslavni karakter tog neustavnog praznika, su dobili i svojevrstan odgovor.

Imajući u vidu da je sa teritorije RS-a protjerano nesrpsko stanovništvo, te da su genocid i etničko čišćenje u temeljima nastanka ovog entiteta, povezivanje navedenog bilborda sa poznatom slikom “Vrisak“ tim više dobija na smislu.

Sporni bilbordi uoči proslave 9. januara

Sporni bilbordi uoči proslave 9. januara

Presudama Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, Suda Bosne i Hercegovine te četiri nacionalna suda u Njemačkoj za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima dosuđeno je više od 2.500 godina zatvora.

(Faktor/MiruhBosne)

Previous Bosanci preuzeli velikog njemačkog proizvođača kuhinja Alno
Next Braća Andričić iz Prozor-Rame: Nigdje nema života kao ovdje

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevo: Upriličen performans u znak sjećanja na prijedorske žrtve s početka agresije

Danas je u Sarajevu organiziran performans u kojem je prikazana instalacija logora Manjača koji su u maju 1992. godine osnovale snage bosanskih Srba. Na Baščaršiji je postavljena instalacija koja simbolizira

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Ministar MUP-a RS-a: Dragan Lukač naredio odvođenje vojnika koji je potom ubijen na svirep i brutalan način

Na YouTube je postavljen video koji prikazuje zarobljavanje vojnika Armije Bosne i Hercegovine u okolini Bihaća. Na snimku se vidi i Dragan Lukač, sadašnji ministar unutrašnjih poslova RS-a, koji je

NAŠI DANI

Dragan Vikić i Jusuf Pušina oslobođeni optužbe za ratni zločin u Sarajevu

Sud Bosne i Hercegovine je prvostepenom presudom oslobodio bivšeg komandanta Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova RBiH Dragana Vikića i pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju Jusufa Pušinu, javlja AA.