Na Vrelu Bosne i Bijambarama više od 250.000 posjetilaca u 2016. godini

Na Vrelu Bosne i Bijambarama više od 250.000 posjetilaca u 2016. godini

Tokom 2016. godine na području Vrela Bosne i Bijambara boravilo je više od 250.000 posjetilaca sa plaćenim ulaznicama. Na Vrelu Bosne 190.191, a na Bijambarama 63.981 posjetilac.

Najveća posjeta na oba područja bila je u julu i augustu, a najmanja u januaru i februaru. Treba napomenuti da stanovništo ilidžanske općine na Vrelo Bosne ulazi besplatno, a djeca do šest godina na oba područja.


Srednju bijambarsku pećinu tokom godine posjetilo je 22.866 turista. Najveća posjeta zabilježena je u augustu – 6.478 posjetilaca. Usluge turističkog voza koristilo je 51.730 posjetilaca. Najviše takođe u augustu – 14.785 posjetilaca.
Interesovanje i broj stranih i domaćih posjetilaca zaštićenih područja raste svake godine.

Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja intenzivno radi na unapređenju turističke ponude i zaštite ovih bosanskohercegovačkih dragulja – navode iz JU “Zaštićena prirodna područja KS”.

 

(MiruhBosne)

Previous Bosanska Krajina kao Trst nekada: Građani Hrvatske i Slovenije vikendom potroše stotine hiljada maraka
Next Bosanci preuzeli vodeću njemačku kompaniju PVC profila

You might also like

TURIZAM

Cazin dobija svoje prvo skijalište

Dana 15.07.2019. godine potpisan je Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje objekata za rekreaciju, sport, turizam i ugostiteljstvo na šumskom zemljištu –  koje se nalazi na području grada Cazina.

BH RAZGLEDNICA

Pozitivna povratnička priča: U mjestu Koraj uspješno se bave proizvodnjom voća

Iako nisu predmet interesovanja javnosti, te se o njima vrlo malo zna, neka naselja u Bosni i Hercegovini, jednostavno, oduševljavaju. Neka naselja će vas oduševiti pričama koja se vežu za

ŽIVOT

Braća Tahirovići sa Vlašića među posljednjim su bosanskim nomadima

Život na otvorenom, u prirodi i borbi s njom. U stalnom pokretu. Tako izgleda život nomada sa Vlašića, jedne od najljepših bosanskohercegovačkih planina. Ukus vlašićkog sira itekako je poznat, ali