Počela izgradnja istočne tribine stadiona „Tušanj“

Počela izgradnja istočne tribine stadiona „Tušanj“

Ukupno pet miliona maraka, od kojih u prvoj fazi oko 1,5, bit će uloženo u izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona „Tušanj“  u Tuzli, čija izgradnja je danas službeno počela, potvrđeno je Feni.

Investitor je Gradska uprava Tuzla posredstvom JU „Gradski stadion Tušanj“, a nakon što tribina bude završena raspolagat će sa oko 7.000 natkrivenih sjedišta. Osim toga, raspolagat će moderno opremljenim tržnim centrom s parking prostorom, svlačionicama po UEFA standardima, VIP i press ložama, kao i prostorijama za antidoping kontrolu.

Izgradnja ove tribine najavljena je još prije dvije godine, ali se odustalo zbog nedostatka sredstava.

Potpun završetak radova i stavljanje tribine u funkciju očekuje se krajem 2018. godine, ali će se nastojati osigurati uslovi kako bi se već ovog ljeta na „Tušnju“ mogle igrati međunarodne utakmice, ukoliko se Sloboda plasira u Evropsku ligu.

Član UO Slobode Mensur Alić najavio je da će se paralelno raditi i na saniranju nedostataka na sjevernoj tribini stadiona koja je u funkciji, ali koja još nema certifikat UEFA-e.

Po završetku izgradnje tribina i modernizacije stadiona „Tušanj“, kapacitet gledališta povećao bi se na oko 16.000 sjedišta, rečeno je.

 

Previous Široki Brijeg nekada - dom odanih bosanskih vojnika
Next Prikupljaju se dokazi: Slijedi obnova bosanske tužbe protiv Srbije

You might also like

SPORT

Plasman na fudbalski EURO i dalje san: Reprezentacija ispala na penale

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras od Sjeverne Irske na penale 4:5 u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo. Miralem Pjanić u 5′ izvodi korner, a Siniša Saničanin glavom

SPORT

Bosanskohercegovački karatista Ivan Klepić postao prvak Evrope!

  Ivan Klepić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu u kategoriji preko 84 kilograma, prenosi Anadolu Agency (AA). Bh. karatista

SPORT

Zmajeve bi u Tuzli mogao dočekati pun Mejdan. Bosnić: za mene je moja ekipa uvijek favorit

U Tuzli je danas održana konferencija za medije košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja se sprema za dva duela s Litvanijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Javnosti se obratio selektor