Ministar Šarović o secesionističkim težnjama RS-a: To je opasna stvar. Ne trebamo ući u avanturizam i dovesti u pitanje ono što već sada imamo  (VIDEO)

Ministar Šarović o secesionističkim težnjama RS-a: To je opasna stvar. Ne trebamo ući u avanturizam i dovesti u pitanje ono što već sada imamo (VIDEO)

 

Mirko Šarović, državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine govorio je o refleksijama posjete bosanskohercegovačke delegacije Beogradu, kao i o aktivnostima resornog ministarstva te putu naše zemlje ka EU. Šarović je posjetu Srbiji ocijenio uspješnom i pohvalio dvojicu premijera – Zvizdića i Vučića. Komentarišući Dodika i njegove negativne reakcije, ministar je istakao da on (Dodik) nije bio predmet razgovora!

Govoreći o određenim secesionističkim težnjama, Šarović je podsjetio na komotnu poziciju RS-a i upozorio na opasnost da bi se to moglo izgubiti u slučaju secesionističkih pokušaja.

Ministar Šarović na TV1:

(MiruhBosne/TV1)

Previous Naselja bosanske srednjevjekovne države - Blagaj
Next Klas: Izvoz u 2016. veći za 12 posto

You might also like

TV

Rabin Weiss: Svaka starija osoba reći će vam kako smo živjeli zajedno u Palestini

Gost emisije Recite Al Jazeeri je rabin Yisroel Dovid Weiss, jedan od najpoznatijih lidera ultraortodoksne jevrejske grupe Naturei Karta, koja se protivi državi Izrael i cionizmu.

TV

Utakmice bosanske reprezentacije od sada na kanalu BHT1, servisu MY TV i Moja web TV

Partnerstvo BH Telecoma i Radiotelevizije Bosne i Hercegovine Danas je u Sarajevu između BH Telecoma d.d. Sarajevo i Radiotelevizije Bosne i Hercegovine svečano potpisan Memorandum o međusobnoj saradnji na obezbjeđivanju