Preporuka američkog časopisa: NP Sutjeska među 25 najboljih mjesta za posjetiti u 2017.

Preporuka američkog časopisa: NP Sutjeska među 25 najboljih mjesta za posjetiti u 2017.

Američki časopis “Gear patrol” svrstao je Nacionalni park “Sutjeska”, kao najatraktivniji dio trase “Via Dinarica”, među 25 najboljih svjetskih destinacija koje treba posjetiti u 2017. godini.

Najstariji nacionalni park u Bosni i Hercegovini upoređen je sa Josemitima u Kaliforniji, jednim od najposjećenijih parkova u SAD.

NP “Sutjeska” ne posjeduje šume džinovske sekvoje, kao Josemiti, ali ga zato krasi jedinstvena prašuma Perućica, najveća i jedna od rijetkih u Evropi, te planinski vijenac sa Maglićem, Vučevom, Volujakom i planinskom kraljicom Zelengorom, čije su “gorske oči” – osam glečerskih jezera magnet za turiste sa svih strana svijeta, pa ne treba da čudi da ga je ovaj prestižni časopis uvrstio u top ponudu za ovu godinu.

Uz Sutjesku, “Gear patrol” preporučuje čitavu trasu Via Dinarica, koja obuhvata šest zemalja Zapadnog Balkana, ističući posebno ljepotu Boke Kotorske i Jadranske obale.

Pomenuta trasa “Via Dinarica” postaje sve popularnija, tako da je ovo još jedna u nizu sličnih preporuka.

U linku ispod saznajte i o ostalim preporučenim destinacijama:

The 25 Best Places to Travel in 2017

(Agencije/MiruhBosne)

Previous Predrag Matvejević na dan rušenja Starog mosta: U povijesti barbarstva, najgore mjesto dobili su rušitelji gradova. Mostar su počeli rušiti “Srbi”, nastavili “Hrvati”
Next Pandurević o eventualnom referendumu za otcjepljenje entiteta RS: Ukoliko bi krenuli u takvu vrstu avanturizma bojim se da bi samo dobili po nosu

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Priča o Saračima: Ulica koja je uvijek bila na razglednicama grada Sarajeva

Ko god je krenuo prema Baščaršiji, teško da nije prošetao jednom od najprometnijih i najpoznatijih ulica u Starom Gradu Saračima. Ova ulica počinje tamo gdje Ferhadija završava, kod Slatkog Ćošeta,

BH RAZGLEDNICA

U julu rekordna posjeta turista Sarajevu: Najviše Turaka, Arapa i Amerikanaca (VIDEO)

  U julu ove godine, Turistička zajednica Kantona Sarajevo zabilježila je najveću posjećenost turista glavnom gradu Bosne i Hercegovine otkad ova ustanova prati te trendove, rečeno je za agenciju Fena.

BH RAZGLEDNICA

Mostar spreman za 451. tradicionalne skokove, grad prepun domaćih i stranih turista

U Mostaru je sve spremno za 451. tradicionalne visinske skokove sa Starog mosta, a stara gradska jezgra od ranih jutarnjih sati je preplavljena domaćim i stranim turistima koji dolaze kako