Raskrinkavanje velikosrpske propagande: DETALJI IZ LAŽNOG SVJEDOČENJA PROTIV ORIĆA (VIDEO)

Raskrinkavanje velikosrpske propagande: DETALJI IZ LAŽNOG SVJEDOČENJA PROTIV ORIĆA (VIDEO)

U selu Zalazje u ruševinama kuća pronađeno je više leševa izginulih Srba u borbi na Zalazju 92. godine. Potrebna je medijska propaganda o genocidu nad Srbima, raportira Slavko Ognjenović, komandant Bratunačke brigade, Drinskom korpusu.

Nasera Orića upravo zbog Zalazja tereti srbijansko tužilaštvo, kojima je glavni svjedok u predmetu Samir Avdić, osoba koju su 96. međunarodne snage zajedno sa Harbašem, Hasićem i Husićem predale policiji RS-a u Zvorniku, nakon što su preživjeli srebrenički genocid i mjesecima bili u šumi pokušavajući doći do slobodne teritorije.

Samiru Avdiću je porodica ubijena u srebreničkom genocidu, iznuđenu izjavu koju je potpisao 96. je negirao riječima, tada ni “A” nisam rekao.

(facetv.ba/mb)

Previous Sarajevo je tokom ramazana jedno od najljepših mjesta u svijetu
Next "Madi" otvorio najveću klaonicu peradi na Balkanu

You might also like

TV

Dokumentarni film o gradnji HE Jablanica

Ovih dana aktuelna je priča o ispuštanju vode iz Jablaničkog jezera, mnogi smatraju da je svojevrsnu eko-katastrofu izazvao taj potez Elektroprivrede… Međutim, stvarna ekološka i ljudska nevolja nastala je prilikom

TV

Morgan Freeman o nama: Da bi živjeli u jednoj zajedničkoj zemlji morate svi biti Bosanci (VIDEO)

Poznati filmski umjetnik Morgan Freeman razgovorao je sa novinarom Senadom Hadžifejzovićem prilikom nedavne posjete našoj zemlji. Freeman je boravio u Bosni i Hercegovini profesionalno, snimao je dokumentarni film. Boravio je u