BH Telecom donirao UKC-u Tuzla 167.500 KM

BH Telecom donirao UKC-u Tuzla 167.500 KM

Novac dodijeljen na današnjem sastanku na UKC Tuzla će biti utrošen za nabavku opreme na Klinici za neurologiji i Klinici za dječije bolesti.

Predstavnici menadžmenta BH Telecom uručili su danas donaciju u vrijednosti od 167.500 KM Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla. Ovo je najveća pojedinačna donacija u ovogodišnjem programu dodjele donacija zdravstvenim ustanovama i humanitarnim organizacijama tokom kojeg je donirano ukupno milion KM.

Kako je kazao Fuad Čibukčić, predsjednik Nadzornog odbora BH Telecoma, ovo je nova praksa koju će BH Telecom nastojati provoditi u godinama koje slijede.

– Kada kažemo da smo društveno odgovorna kompanija, želimo da se to vidi i da je to opipljivo, tako da smo odlučili da je ovo najbolji način da taj atribut i opravdamo, kazao je Čibukčić.

Tuzlanski UKC novac će utrošiti u nabavku i zanavljanje opreme na Klinici za neurologiju, kao i na Klinici za dječije bolesti.

Pored UKC-a, donacija u iznosu od 10 hiljada KM uručena je i Zdravstvenog centru Brčko, koji će novac iskoristiti za opremanje dječije bolnice.

Uz zdravstvene ustanove širom BiH, novac je još doniran i svim narodnim kuhinjama koje dijele dnevne obroke osobama u socijalnoj potrebi, a dodijeljeno je 50 hiljada KM Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Izvor: Oslobođenje

Previous Aleksandar Hemon dobitnik nagrade američkog PEN-a
Next Međunarodni sud: Predata aplikacija za reviziju presude

You might also like

NAŠI DANI

Ministrica vanjskih poslova u Australiji – susret s Bošnjakom, ministrom za nauku i industriju Australije

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković sastala se sa Edom Husićem, ministrom za nauku i industriju Australije i članom Australijskog parlamenta. Razgovoarano je

NAŠI DANI

Bosanska autorka prekinula veze s njemačkim izdavačem zbog ‘ćutanja o genocidu u Gazi’

Bosanska autorka Lana Bastašić izjavila je u ponedjeljak da vjeruje da joj je “moralna i etička” dužnost da raskine ugovor sa svojim njemačkim izdavačem zbog šutnje o izraelskom ratu u Gazi i

NAŠI DANI

Atif Dudaković izašao iz bolnice

Atif Dudaković, general Armije Republike Bosne i Hercegovine i komandant Petog korpusa, danas je nakon uspješnog liječenja izašao iz bolnice. Dudaković je u februaru primljen na Podhrastove, punkt Infektivne klinike