U BKC-u Tuzla 27. februara premijera predstave Bosanska bajka

U BKC-u Tuzla 27. februara premijera predstave Bosanska bajka

U BKC-u Tuzla će 27. februara biti premijerno izvedena predstava Bosanska bajka. Autor teksta i režiju potpisuje Nedim Malkočević.

Predstava Bosanska bajka namijenjena je učenicima osnovnih škola, s ciljem promovisanja bosanskih vrijednosti. Priča govori o troje prijatelja, koji nakon otvaranja čarobne kutije ostaju začarani. Kako bi se oslobodili, moraju pronaći ključ tajne zvane Bosna.

„Mi smo se trudili da kroz jedno druženje, kroz jednu lijepu igru prikažemo na bajkovit način upravo i ljepotu Bosne, našu tradiciju i naše običaje i naš jezik i sve ono što mi ovdje gajimo i prema osjećamo jednu posebnu ljubav“, rekao je reditelj i autor.

Predstava je rađena u produkciji Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona.

„Odlučili smo se za projekat Bosanska bajka, koja govori o Bosni, bosanskom identitetu i da našim najmlađima u onaj korijen odrastanja usadimo ljubav prema domovini i da oni upoznaju sve ono što će nekad kroz nastavni proces i program učiti“, rekao je Edis Bajić, direktor BKC Tuzla TK-a.

Značajno je istaći da će predstava Bosanska bajka, nakon premijere koja je zakazana za ponedjeljak 27. februara u Tuzli, biti odigrana i 1. marta u Kotor Varošu, a nakon toga i u drugim mjestima u kojima je već iskazan interes za ovu predstavu.

(federalna.ba)

Previous Sarajevo nezaobilazno na turističkoj karti svijeta
Next U Bihaću otvorena izložba i predstavljena knjiga „Pišem ti bosančicom“

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Decenija Art kuće sevdaha: Nominacija sevdalinke za listu UNESCO-a najvažniji zadatak

   Bosanskohercegovačka narodna pjesma – sevdalinka u posljednjih deset godina dobila je mjesto koje zaslužuje zahvaljujući Art kući sevdaha, a kao vrhunac toga bilo bi i njeno uvrštavanje na listu

KULTURA I UMJETNOST

Bužim – Muzej 505. viteške brigade

Da je na bužimskom ratištu septembra 1994. godine u toku akcije “Breza 94”, kojom je komandovao, uz njegov džip, vojnu uniformu i torbu sa kartama uhapšen i sam general Ratko

OTPOR BOSNE

Domovina u srcu – pečat u vremenu (VIDEO)

Emisija RTV TK posvećena 27. godišnjici od osnivanja Armije Repubilke Bosne i Hercegovine i 14. godišnjici Drugog pješadijskog (rendžerskog puka) Oružanih snaga BiH.