Primjer kako obilježiti i promovisati Dan nezavisnosti

Primjer kako obilježiti i promovisati Dan nezavisnosti

U prepunoj sali Gimnazije Obala 27. februara u 12h upriličen je svečani program u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Svečani program osmislio i koordinirao je Stručni aktiv nastavnika historije i Udruženje nastavnika historije Kantona Sarajevo, a učestvovali su učenici sarajevskih osnovnih i srednjih škola.

Pored muzičkih numera, recitala učenika upriličena su i predavanja prof. dr. Husnije Kamberovića i direktorice Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine Elme Hodžić koji su govorili o povijesnom i trenutnom značaju ovoga dana za građane Bosne i Hercegovine.

Programu su prisustvovali i predstavnici kantonalnih vlasti kao i predsjednica skupštine KS Ana Babić. Azerina Muminović, ispred aktiva historičara, govorila je o jedinstvenosti ovog programa.

Ono što ističe ovaj program i što može biti primjer drugim kantonima i gradovima jeste nivo organizacije obilježavanja Dana nezavisnosti u kojoj su učestvovale brojne sarajevske škole. “Nadam se da će iduće godine i u budućnosti ovakvu svečanost zajedno prirediti učenici Mostara, Banja Luke, Prnjavora i drugih naših gradova”, kazala je Azerina.
Prisutnima se obratio i predsjednik UO Udruženja historičara Asmir Hasečić. Pored svečanog programa, predstavljeni su i najbolji literarni i lilovni radovi učenika s natječaja koji je bio raspisan u povodu Dana nezavisnosti.

Izvor

Previous Piva - Potraga za stećcima (Video)
Next Donedavni američki potpredsjednik Joe Biden govorio na svečanosti povodom Dana nezavisnosti naše zemlje

You might also like

NAŠI DANI

NUBBiH obilježava 75. godišnjicu osnivanja i rada

Nacionalna i unverzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine (NUBBiH) ove godine obilježava 75. godišnjicu od svog osnivanja i rada, prenosi Fena. Kako je kazao direktor NUBBiH Ismet Ovčina, ova institucija jedan od prepoznatljivih

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

U Trnovu odata počast brutalno ubijenim Srebreničanima: Postaviti spomen-obilježje i bar malo ublažiti neopisivu bol

Članovi porodica žrtava genocida okupili su se danas na stratištu Godinjske Bare u Trnovu, mjestu na kojem su pripadnici zloglasne srbijanske jedinice “Škorpioni”, prije 27 godina, pucnjima u leđa ubili

NAŠI DANI

Sandžak: Novi Pazar obilježio 577 godina postojanja

  Nizom manifestacija, Novi Pazar je danas obilježio 20. april, Dan grada i 557. godišnjicu postojanja. Nakom takmičenja atletičara, svečane sjednice Skupštine grada, završne manifestacije projekta “Preuzmi inicijativu”, gradonačelnik Novog