Zeleni raj u Bosanskoj Krupi: U centru grada uređeno izletište i šetalište (FOTO)

Zeleni raj u Bosanskoj Krupi: U centru grada uređeno izletište i šetalište (FOTO)

Poznata po svojim bajkovitim prirodnim ljepotama koje su zaista jedinstvene na području Bosne i Hercegovine, Bosanska Krupa je od 2015. godine bogatija za prelijepo izletište i šetalište koje se nalazi u samom centru grada.

Zeleni otoci jesu osam ada povezanih drvenim mostovima na kojima se nalaze razni sadržaji poput dječijeg igrališta, teretane na otvorenom i odbojkaškog igrališta, ali su i prostor za relaksaciju, šetanje i odmaranje, javlja Anadolu Agency (AA).

Projekt “Zeleni otoci” je rezultat uspješnog partnerstva između općine Bosanska Krupa, Centra za promociju lokalnog razvoja (PLOD Centar), Grada Bihaća i Zadarske županije, kojeg je finansirala Evropska unija u sklopu IPA programa za prekograničnu saradnju Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013. godine.

Na malim adama u Bosanskoj Krupi kroz projektne aktivnosti izgrađeni su novi i rekonstruisati postojeći drveni mostovi, izgrađene pješačke staze i sanitarne grupe, uređeno postojeće dječije igralište i dopunjeno novim mobilijarom, instalirana rasvjeta, postavljene klupe, korpe za otpatke i informativne table.

-Uspješnim završetkom ovog projekta, kojeg podržava EU na području općine Bosanska Krupa će se doprinijeti podizanju kvalitete života kroz revitalizaciju i zaštitu okoliša, te promovisati ovo područje kao atraktivna turistička destinacija. U budućnosti planiramo izgraditi još dva mosta i dodati nove sadržaje već postojećim – navodi Esma Hergić, koordinatorica projekta za BiH, u ime općine Bosanska Krupa.

(Faktor.ba/mb)

Previous Mario Vrančić: Ljiljani u srcu, a sada i na grudima
Next Karahasan: Činjenica je da je Bosna opstala zahvaljujući kulturi

You might also like

BH RAZGLEDNICA

U susret mjesecu Ramazanu: Pokloni i ramazanske vaktije za građane

Odjevene u tradicionalne narodne nošnje, s osmijehom na licu i lijepim riječima, djevojke iz našeg najstarijeg kulturno-umjetničkog društva Baščaršija danas su u ime općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića i Općine

TURIZAM

THE GUARDIAN: Sarajevo, grad u kojem se Istok susreće sa Zapadom

  Britanska autorica Hayley Long posjetila je Sarajevo, a iz našeg glavnog grada nosi najljepše utiske koje je pretočila u tekst objavljen u uglednom The Guardianu Ako me ikada pozdrav

BAŠTINA

Husejnija džamija u Gradačcu

  Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika 2004. godine, proglasila je „Graditeljsku cjelinu – Husejnija (Husein-kapetana Gradaščevića) džamija u Gradačcu“, nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Nacionalni spomenik čine: džamija, abdesthana, biblioteka i