Mladi ‘Zmajevi’ bolji od ‘Orlića’ – Visoka pobjeda Bosne i Hercegovine na gostujućem terenu

Mladi ‘Zmajevi’ bolji od ‘Orlića’ – Visoka pobjeda Bosne i Hercegovine na gostujućem terenu

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine deklasirala je danas Srbiju u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u Trening-centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Bosanskohercegovački juniori slavili su rezultatom 5:0. Reprezentativci Bosne i Hercegovine su nakon prvog poluvremena imali prednost od 3:0, da bi u nastavku postigli još dva pogotka.

Dva pogotka za izabranike Tonija Karačića postigao je Ermedin Demirović (RB Leipzig, Njemačka), a u strijelce su se još upisali Emir Bijelić (Metz, Francuska) i Benjamin Hadžić (Bayern, Njemačka) i Mirza Mustafić (Borussia Moenchengladbach, Njemačka).

Reprezentativci Bosne i Hercegovine će s vršnjacima iz Srbije u četvrtak, 9. marta, od 11 sati odigrati još jedan prijateljski meč.

Bosna i Hercegovina je počela utakmicu u sastavu: Marković, Šerbečić, Bijelić, Nikić, Stanić, Mustedanagić, Demirović, Miličić, Hušić, Hadžić, Žerić.

Bosanskohercegovački juniori će ovog mjeseca igrati i elitni krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo (U19). Suparnici našim fudbalerima bit će se selekcije Francuske, Bugarske i Izraela. Turnir se igra u Francuskoj od 22. do 27. marta.

Fotografija korisnika/ce Ismet Ića Turšić.

(MiruhBosne/Faktor)

Previous Uskoro nova knjiga na temu bosanske historije: “DREVNA BOSNA”
Next Tokača: Čin pravog pomirenja vraćanje je na prethodno stanje. Dakle, Republika Bosna i Hercegovina. Stanje bez entiteta, bez kantona

You might also like

ŽIVOT

Dan kada je legendarni Pele pohodio Sarajevo

Bilo je to 1969., 48 godina od osnivanja FK Željezničar, a na taj rođendan plavih u Sarajevo je stigao brazilski Santos predvođen Peleom. Tih šezdesetih i sedamdesetih godina minulog stoljeća

SPORT

Gostujuće pobjede sarajevskih klubova nad Borcem i Zrinjskim

Sarajevo je ostvarilo pobjedu na prvoj utakmici u okviru nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bordo tim je na gostovanju protiv Borca slavio 3:1. Utakmica je odigrana na stadionu “Mlakve”

SPORT

Hajrović i Krunić pred meč u Grčkoj: Želimo pobjedu, želimo tri boda

Igrač Werdera Izet Hajrović se sa saigračima iz reprezentacije u zeničkom Trening kampu sprema za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. koju će bosanskohercegovački tim odigrati u nedjelju protiv Grčke.