Nenad Čanak: Srbija izgubila pet ratova u kojima navodno nije učestvovala

Nenad Čanak: Srbija izgubila pet ratova u kojima navodno nije učestvovala

Predsjednički kandidat i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je Srbija izgubila pet ratova u kojima navodno nije učestvovala, a da se svuda po zemlji nalaze tragovi tih ratova, među kojima su i ruševine na mjestu nekadašnje Televizije Novi Sad kao jedan od podsjetnika na strašne devedesete.

“Pa zar sada poslije svega što smo prošli da se ponovo udara u ratne bubnjeve? Zar da se ponovo zvecka oružjem? Zar da se ponovo prijeti da će se opet ratovima nešto riješavati?”, upozorio je Čanak.

On je poručio da se ratom ništa ne riješava, čemu mogu da posvjedoče oni čiji su najmiliji platili glavom ratove devedesetih, kao i svi koji su pobjegli iz zemlje, ali i sve ruševine i sva groblja u ovoj zemlji, prenosi Autonomija.

“Ovoj zemlji je potreban mir. Ovom regionu je potreban mir. Evropi je potreban mir. Ono što možemo da uradimo jeste da se okupimo, da kažemo ne bilo kakvom ratu, bilo kakvom nasilju. Mi nemamo nikoga osim jedni drugih i zato se moramo zajedno boriti za mir”, poručio je Čanak.

Previous Francis Boyle: Ovo je sve politička sabotaža suda. Morate razumjeti da su sve sudije pod direktnim ili indirektnim utjecajem svojih vlada
Next Roy Gutman: Međunarodni sud pravde nije poznat po pravednom donošenju odluka u ovakvim slučajevima

You might also like

INTERVJU

Ganić: Ova država ima od Kulina bana državnost

Ima puno Damira Džumhura koji na raznim poljima postižu odlične rezultate. Zbog njih smo se i borili, izjavio je za N1 Ejup Ganić, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine. On

HISTORIJA

Dan državnosti Bosne i Hercegovine: 25. novembar neradni dan

25. novembra 1943. godine vijećnici Prvog zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja BiH u Mrkonjić Gradu donijeli su odluku o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine, potvrdili njezine historijske granice, te

NAŠI DANI

Obilježena godišnjica formiranje Teritorijalne odbrane Republike Bosne i Hercegovine

  Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima na Šehidskom mezarju Kovači i kod Vječne vatre, danas je obilježena 26. godišnjica osnivanja Teritorijalne odbrane Republike Bosne i Hercegovine.