Asmir Begović novi golman Chelseaja!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović novi je igrač londonskog Chelseaja, javljaju otočki mediji.

Prvi golman bh. selekcije postigao je dogovor s aktuelnim engleskim prvakom, te će u narednoj sezoni nositi dres tima sa Stamford Bridgea.

Stoke City, dosadašnji klub našeg reprezentativca je inkasirao osam miliona funti u ovom ugovoru, a Asmir će u Chelseaju na godišnjem nivou zarađivati četiri miliona funti.

U tim kojeg s klupe predvodi Jose Mourinho Begović dolazi nakon još jedne odlične sezone na golu tima s Britannia stadiona, a pored ponude Plavaca naš čuvar mreže je imao ponude Manchester Uniteda i Rome.

Ipak, Chelsea je pobijedio ostale rivale u borbi za njegov potpis, te će Asmir od naredne sezone nositi dres prvaka Engleske.

Begović će na Stamford Bridgeu imati konkurenciju u Belgijancu Thibautu Courtoisu, a među Plavce stiže kao zamjena za Petra Čecha, koji je potpisao za Arsenal.

Begović je u Premiershipu pored Stokea branio još i za Portsmouth…

(sportsport.ba/mb)

Previous Lejla Nikšić je prva magistrica kontrole neba u historiji Bosne i Hercegovine
Next Sarajevo prije 100 godina: Kako se nekada spremao iftar

You might also like

SPORT

Najbolji svjetski skakači danas na Starom mostu – Gledajte direktan prenos iz Mostara

Sve je spremno za još jedan cliff diving spektakl u gradu u Mostaru, u Bosni i Hercegovini, na šestoj, pretposljednjoj stanici sezone 2019. godine, saopštili su organizatori. U Mostaru bi

SPORT

Jedinstvena lokacija: 27. augusta će Stari most sedmi put ugostiti svjetsku cliff diving elitu

Mostar će vjerovatno biti stanica koja će imati veliki uticaj na utrku za titule, što znači da je spektakl zagarantovan Nakon četiri uzbudljive stanice, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2022

SPORT

Bosanske košarkašice doputovale u Osaku

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je doputovala u Osaku, gdje je očekuju utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Uz članove stručnog štaba, u japanski grad stigle su sljedeće igračice: