Fotomonografija – Bosna i Hercegovina očima ljubavi (Video)

Fotomonografija – Bosna i Hercegovina očima ljubavi (Video)

U Bihaću je ovih dana održana promocija fotomonografije ‘Bosna i Hercegovina – Očima ljubavi’, umjetničkog fotografa Samira Sinanovića.

Na 448 stranica fotomonografije autor je prikazao najčarobnije prizore iz prirode, kulturno-historijsko bogatstvo Bosne i Hercegovine, gradove, naselja, običaje ljudi… Kroz nju je ispričana najljepša priča o Bosni i Hercegovini kao jedinstvenoj državi bez entiteta, kantona, bez naglašenih nacionalnih obilježja i svih drugih mnogobrojnih tereta današnjice.

Video RTVUSK:

 

Previous U grijnoj sezoni 2020-2021. godine Sarajevo bi se moglo zagrijavati toplovodom iz Termoelektrane Kakanj
Next Bosna i Hercegovina ugostila naučnu elitu: Svečano otvorena konferencija CMBEBIH 2017

You might also like

BAŠTINA

Donji Bakići: Selo na sedam spomenika

Među 819 spomenika kulture na listi Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH nalaze se 164 nekropole sa stećcima. Rasijane su po cijeloj zemlji. Srednjovjekovni nadgrobni spomenici uglavnom su “preživjeli” daleko od

BH RAZGLEDNICA

Zastava Bosne i Hercegovine i na Kilimandžaru

Tomislav Cvitanušić je bosanski ironman. Maratonac, triatlonac, alpinista i motivator. Njegova priča je uvijek pozitivna. U svakom iskušenju pronađe sreću i zadovoljstvo. I nije mu teško to podijeliti sa drugima.

TURIZAM

Foča: Pješčane piramide (Video)

Pješčane piramide pored puta Foča – Miljevina predstavljaju rijedak prirodni fenomen, kojeg iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista. Lokalitet za koji se vežu i brojne narodne legende,