Najbolja voda na svijetu jeftinija od ostalih na bosanskohercegovačkom tržištu

Najbolja voda na svijetu jeftinija od ostalih na bosanskohercegovačkom tržištu

Tešanjski kiseljak nedavno je na prestižnom takmičenju u Sjedinjenim Američkim Državama dobio zlatnu medalju, odnosno proglašen je najboljom vodom na svijetu, o čemu su izvijestili svi mediji u Bosni i Hercegovini.

No, ono što zapada za oko je da je ova voda ubjedljivo najjeftinija na policama marketa u BiH.

Flaša od dva litra mineralne vode košta samo 0,50 KM, što je ubjedljivo najniža cijena, u nekim slučajevima dvostruko niža od konkurencije.

Sa svjetski dokazanim kvalitetom i tako niskom cijenom, očekivalo bi se da je ova voda tržišni lideri, ali to ipak nije slučaj.

Možda je jedan od razloga što se Tešanjski kiseljak i dalje ne može naći u mnogim prodavnicama, odnosno nema zastupljenost na policama kakvu zaslužuje.

Navodno postoji strah “velikih igrača” da im Tešanjski kiseljak ne pomrsi račune.

Inače, firma Zema iz Tešnja, proizvođač ove mineralne vode ali i sokova, planira ove godine investirati 1,5 miliona KM u povećanje kapaciteta proizvodnje.

Sa novim ulaganjima zaposlit će i više od 50 ljudi u naredne dvije godine. Sada, u ovoj firmi radi 30 radnika.

U firmu Zema u posljednje tri godine uloženo je više od 5 miliona KM za kupovinu opreme od najpoznatijih svjetskih proizvođača.

Sve to pokazuje da će ova voda u narednom periodu biti ozbiljan konkurent za lidersku poziciju u ovom segmentu tržišta.

Dokazani kvalitet, niska cijena, spremnost za rad i ulaganje, kao i činjenica da se radi o domaćoj kompaniji (na šta kupci u Bosni i Hercegovini polažu sve više računa), garant su razvoja i uspjeha ove kompanije.

 

(BiznisInfo/MiruhBosne)

Previous Vlada KS dala saglasnost na Projekt izgradnje tunela Bare - Kobilja glava - Hotonj
Next Prof. Sejdić, dobitnik Obamine nagrade, u obraćanju studentima: Budite uporni i imajte jasan cilj

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

„INTRAL BH“ počeo proizvodnju profesionalnih baletanki za američko tržište

INTRAL BH, kompanija etablirana na evropskom tržištu  godinama je sarađivala sa Fabrikom obuće “Aida” Tuzla. Prilikom stečajnog postupka u Aidi investirali su u proizvodnju, a prošle godine Intral je kupio

Ekonomija/Biznis

Bosanski proizvod: Reklama za američku kompaniju urađena u našoj zemlji

Bosanskohercegovački glumac, zabavljač i voditelj Mladen Jeličić Troko, inače sinonim za Djeda Mraza u Bosni i Hercegovini, glavni je junak u božićnom videu poznate američke kompanije BELFOR. Belfor Property Restoration svjetski je lider u obnavljanju

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Prezentovan inovativni Green power motor, namjenjen za rad i proizvodnju viška električne energije

Na inicijativu premijera BPK Goražde Edina Ćulova, danas je u Goraždu u organizaciji kompanije Lift Consulting d.o.o. iz Sarajeva, upriličena prezentacija inovativnog Green power motora namjenjenog za rad i proizvodnju