Stjepan Kljujić: Pravi borci nisu adekvatno nagrađeni

Stjepan Kljujić: Pravi borci nisu adekvatno nagrađeni

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo primio je danas nekadašnjeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, političara, novinara i pisca Stjepana Kljujića.

Uz evociranje uspomena na proteklu odbrambeno-oslobodilačku borbu i njene heroje, razgovarano je i o statusu boračke populacije danas, a posebno o negodovanju boraca izazvanom nedavnim objavljivanjem podataka o postojanju 570.000 pripadnika boračke populacije u FBiH.

“Došlo je do neprimjerenog povećanja broja boraca, zbog čega su istinski borci stavljeni u drugi plan i opravdano negoduju”, istakao je Kljujić ovom prilikom. Dodao je i da pravi borci nisu adekvatno nagrađeni kao i da zbog ovoga proživljavaju novi psihološki šok, te je naglasio da država mora rješavati pitanje stvarnih boraca i onih koji su se infiltrirali među njih.

Ministar Fišo izjavio je da je gospodin Kljujić, kao član ratnog Predsjedništva, dao nemjerljiv doprinos u odbrani naše domovine i njenom predstavljanju u UN-u i Američkom kongresu tokom tog njegovog mandata, te je naglasio da su Armija RBiH, kao i njeno Predsjedništvo, stvoreni na multietničnosti.

On je informisao gospodina Kljujića o novom konceptu organizacije manifestacija u Kantonu Sarajevo posvećenih obilježavanju značajnih datuma u odbrani BiH, a u koje se uključuje i veliki broj mladih ljudi, te ga je pozvao da kao istaknuta politička ličnost i borac za pravdu učestvuje u njihovoj organizaciji, kako bi se istina o dešavanjima u BiH u periodu od 1992. do 1995. godine prenosila na pravi način.

Stjepan Kljujić na TV1 povodom Dana nezavisnosti, 1. mart 2017.

(MiruhBosne)

Previous "Zanat" i "Artisan" iz Bosne i Hercegovine osvajaju svjetsko tržište
Next Racks Production Bosnia: Transportne korpe iz Jajca osvajaju svjetsku autoindustriju

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Oslobađanje ratnog zločinca i silovatelja djece u režiji ministra Grubeše i pravosuđa Hrvatske je izrugivanje pravdi

  SDA najoštrije osuđuje grubu zloupotrebu Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Hrvatske o međusobnom izvršavanju sudskih odluka i Evropske konvencije o

NAŠI DANI

Nejasno zašto MUP RS pravi popis pripadnika OS BiH

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspolaže podacima da je MUP Republike Srpske u proteklom periodu telefonski kontaktirao pripadnike Oružanih snaga BiH koji žive na teritoriji RS i tražio od istih

NAŠI DANI

Poznati bošnjački intelektualac i saradnik rahmetli Alije Izetbegovića: Preminuo profesor Ismet Kasumagić

Profesor Ismet Kasumagić, pripadnik organizacije Mladi Muslimani preminuo je u Sarajevu u 93. godini. Profesor Kasumagić bio je član organizacije Mladi Muslimani od 1943. godine od svoje 15. godine, a