Sportisti Specijalne Olimpijade Bosne i Hercegovine u Austriji osvojili 14 medalja

Sportisti Specijalne Olimpijade Bosne i Hercegovine u Austriji osvojili 14 medalja

Sportisti Specijalne Olimpijade BiH doputovali su danas u Sarajevo nakon učešća na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji sa 14 osvojenih medalja, javlja Fena.

Izvršna direktorica Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine Kada Delić-Selimović rekla je novinarima da je među tih 14 medalja pet zlatnih, tri srebrne i šest bronzanih.

– Kada smo polazili rekli smo da idemo skromno a vratili smo se preponosno sa 14 medalja – istakla je Delić-Selimović.

Naglasila je dvije zlatne medalje Edne Šunjić u slalomu i veleslalomu, zlatne medalje Edite Dikonja i Kristine Klačar u nordijskom trčanju, kao i zlatnu medalju Andrije Radoša u disciplini Super G.

Srebrene medalje osvojili su Sanela Ćorović, Hiba Sultanović, Radenko Savanović i Sanela Ćorović – svi u nordijskom trčanju.

Osvajači bronzanih medalja su Merima Osmanović – 2 bronzane u slalomu i veleslalomu, Spomenko Martinović u slalomu, te Radenko Savanović, Selmedina Berišaj i Hiba Sultanović u nordijskom trčanju.

Delić-Selimović je pohvalila dobru organizaciju igara i izrazila nadu da će neke od narednih biti održane u Sarajevu.

 

Previous JU Biblioteka Sarajeva - Ustanovljena nagrada 'Nedžad Ibrišimović'
Next Stećci u Kladnju (FOTO)

You might also like

SPORT

Japanska državna tv u Sarajevu – snimaju serijal o Ivici Osimu

Legendarni bosanski fudbalski stručnjak Ivica Osim (1941-2022) zaslužio je poštovanje gdje god je igrao i radio. Od bivše države do dalekog Japana, gdje je vodio jedan klub te bio selektor te

SPORT

Vujošević: Ovdje postoji tradicija i veliki broj talentovanih igrača i to je za trenera izazov

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine danas je zvanično predstavo novog selektora muške seniorske košarkaške reprezentacije Duška Vujoševića, koji je na tu dužnost izabran krajem marta ove godine, prenose agencije. Duško

SPORT

Pred četvrtfinale Eurobasketa: Selektor želi samo da momci vjeruju u sebe, i jedan u drugoga…

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je cilj i izborila je plasman u četvrtfinale Eurobasketa u Turskoj. Izabranici Josipa Pandže sa omjerom dvije pobjede i jedan poraz zauzeli su