Zmajevi preletjeli zemlju orlova: Albanija 1-2 Bosna i Hercegovina (Video)

Zmajevi preletjeli zemlju orlova: Albanija 1-2 Bosna i Hercegovina (Video)

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je pobjedu u prijateljskom susretu protiv Albanije. Utakmica se igrala u Elbasanu, stadion nije bio popunjen zbog bojkota nekih albanskih navijačkih grupa i njihovog sukoba s tamošnjim Savezom.

Bosna i Hercegovina je započela meč u sastavu: Begović, Vranješ, Zukanović, Šunjić, Đumić, Lulić, Prcić, Jajalo, Krunić, Kodro, Džeko.

Naši su susret počeli ofanzivno, isplatilo se vrlo brzo. Već u 7. minutu vodimo golom Džeke iz penala, penal je dosuđen nakon prekršaja nad Krunićem. Mogao je Džeko do gola koji trenutak ranije, no odbrana je zaustavila loptu koja je išla prema praznom golu nakon greške golmana. Uglavnom, kapiten Džeko je ubrzo postigao pomenuti gol, svoj 50. u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U nastavku su domaćini imali inicijativu, međutim našim tim udvostručuje vodstvo krajem prvog poluvremena. Lulić, 43. minut igre, Kodro je asistirao.

Edin Džeko je zamijenjen u 59. minutu, umjesto njega ušao je Riad Bajić. Albanci postižu gol u 68. minuti, nakon ubacivanja iz kornerara – strijelac je Balaj. I u nastavku su Albanci imali inicijativu, međutim izabranici Mehmeda Baždarevića uspjeli su sačuvati pobjedu. Selektor je u ovoj utakmici isprobao neke nove igrače, nadamo se da je zadovoljan s onim što je vidio.

Visoka pobjeda „U-21“ reprezentacije Bosne i Hercegovine

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici Lihtenštajn sa 6:0 u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prvi put sa klupe, „U-21“ tim je predvodio novi selektor Vinko Marinović, piše službena stranica N/F saveza naše zemlje.

Bosanski tim je do prednosti došao u 10′. Anđušić je odlično prošao po lijevoj strani, odigrao povratnu loptu za Hadžiahmetovića koji jakim i preciznim udarcem sa oko 20 metara šalje loptu pod prečku za 1:0.

Prednost je udvostručena samo tri minute poslije. Kuzmanović je zaustavljen prekršajem u protivničkom kaznenom prostoru i dosuđen je penal za Bosnu i Hercegovinu. Siguran sa bijele tačke bio je Amer Gojak.

Već u 20′ naša „U-21“ selekcija je imala tri gola prednosti. Korner je izveo Gojak, a najviši u skoku Aganspahić šalje loptu iza leđa Majera.

Imala je reprezentacija Bosne i Hercegovine još nekoliko prilika u prvom poluvremenu, ali se na odmor otišlo sa tri gola prednosti.

I u drugom poluvremenu naš tim je imao inicijativu koju je krunisao sa tri gola. Kuzmanović je u 82′ pogodio za 4:0, a peti gol je postigao Beganović minut poslije.

Konačan rezultat svojim drugim golom postavlja Mićo Kuzmanović u 90′.

Naše reprezentacije kvalifikacije nastavlja u junu; mladi gostujućom utakmicom protiv Švicarske, seniori igraju u Zenici protiv Grčke – ključnu utakmicu u ovim kvalifikacijama za SP.

 

(MiruhBosne)

 

Previous U17 fudbalska reprezentacija naše zemlje izborila plasman na Evropsko prvenstvo, drugo uzastopno
Next Za Prlića i ostale zatražena kazna od 220 godina zatvora (Video)

You might also like

SPORT

Tuka pred Svjetsko prvenstvo: Pokazao sam da sam spreman i za brze trke

Najboljeg bosanskohercegovačkog atletičara Amela Tuku u narednim danima očekuju novi izazovi. U petak, 27. septembra, u Dohi počinje Svjetsko prvenstvo u atletici, koje će trajati do 6. oktobra. Za bosanskohercegovačkog

NAŠI LJUDI

Almen Abdi najzaslužniji za ulazak Watforda u Premier Ligu Engleske

Fudbaler porijeklom iz Nebregošta kod Prizrena, Bošnjak Almen Abdi, ima velike zasluge što se njegova ekipa Watford poslije dužeg vremena vratila u englesku Premier ligu. 28-godšnjak, koji igra veznjaka, imao

SPORT

Pobjeda Amela Tuke u Minsku (VIDEO)

Naš najbolji atletičar nastupio je večeras na atletskom takmičenju u Minsku. Na susretu atletičara Evrope i SAD-a Amel Tuka zabilježio je pobjedu na 800m te donio bodove svom timu. Pod