Povodom Dana grada Sarajeva – Šeher se ukrašava, na Bijeloj tabiji državna zastava na jarbolu visine 15 metara

Povodom Dana grada Sarajeva – Šeher se ukrašava, na Bijeloj tabiji državna zastava na jarbolu visine 15 metara

Nikad pokoreni Grad Sarajevo će 6. aprila proslaviti svoj rođendan, a time obilježiti 555 godina od osnivanja grada, 72 godine od oslobađanja grada od fašizma, te 25 godina od početka opsade.

Danas je počelo temeljito čišćenje grada i njegovo ukrašavanje za rođendan. Zastave Bosne i Hercegovine postavljaju se u cijelom gradu.

Rođendan će se obilježiti bogatim kulturno-umjetničkim i sportskim programom te svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Sarajeva, na kojoj će biti uručene Šestoaprilske nagrade, najavili su danas na pres-konferenciji čelni ljudi ovog grada.

Šestoaprilske nagrade nagrade bit će dodijeljene Udruženju “Fama-Metodologija”, Edinu Dervišhalidoviću – Dini Merlinu, Udruženju za zaštitu historijskih vrijednosti “Haber”, a priznanje “Počasni građanin” Grada Sarajeva Edmondu Offermanu.

EDOL0058

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sa zamjenicima Ivicom Šarićem i Milanom Trivićem jutros je podigao državnu zastavu na Bijeloj tabiji. Zastava na jarbolu visine 15 metara, postavljena je povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva na mjestu gdje je i prije bila.

„Sanacija i revitalizacija Bijele tabije jedan je od prioriteta ove gradske administracije. Ovom inicijativom Grada Sarajeva želimo ponovo aktuelizirati proces obnove ovog vrijednog našeg kulturno-historijskog spomenika“, istaknuo je gradonačelnik Skaka, te ovom prilikom podsjetio da je Gradska uprava do sada izdvojila preko milion KM za arheološka istraživanja i konstruktivnu sanaciju Bijele tabije, te poduzimala ikonkretne mjere u cilju njene zaštite.

 

(MiruhBosne/Faktor)

Previous Ponos Bosne - Stari grad Srebrenik (VIDEO)
Next Obilježena godišnjica organizovanja odbrane Tuzle (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Dodik sa Varhelyem dogovorio datum održavanja Posebne sjednice NSRS i dinamiku provođenja zaključaka, a Inzka proglasili krivcem za krizu

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi krajem novembra ove godine dogovorio je s Miloradom Dodikom održavanje posebne sjednice Narodne skupštine RS na kojoj je razmatrano pitanje prenosa nadležnosti sa nivoa BiH na

NAŠI DANI

Uz čestitke Lani Pudar na novom uspjehu, premijer Novalić pozvao na što bržu izgradnju bazena u Mostaru

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić čestitao je novi veliki uspjeh najboljoj bh. plivačici, šesnaestogodišnjoj Lani Pudar, koja je danas u finalu utrke na 200 metara delfin na Svjetskom

NAŠI DANI

Koalicija za Mostar: Očekujemo da ćemo ostvariti svoj cilj

Koordinator Koalicije za Mostar Šerif Špago izjavio je večeras, nakon zatvaranja biračkih mjesta, da je prema prikupljenim podacima od njihovih posmatrača, izlasnost na izborima oko 52 posto, javlja AA. “Današnji