Davis Cup – Bašić i Haase otvaraju meč Bosna i Hercegovina – Holandija

Davis Cup – Bašić i Haase otvaraju meč Bosna i Hercegovina – Holandija

Mirza Bašić i Robin Haase otvorit će meč drugog kola Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa između Bosne i Hercegovine i Holandije, koji je na rasporedu od petka do nedjelje u zeničkoj Areni, odlučeno je današnjim žrijebom.

Susret je na rasporedu u petak od 14 sati.

Nakon ovog meča sastaju se Damir Džumhur i Thiemo de Bakker.

Subota je rezervisana za dubl u kojem se sastaju Mirza Bašić i Tomislav Brkić te Tallon Griekspoor i Jean-Julien Rojer, dok se preostala dva singla igraju u nedjelju. U prvom će Džumhur igrati protiv Haasea, a potom Bašić protiv De Bakkera.

Na blagajni Arene počela je prodaja dnevnih i trodnevnih ulaznica po cijeni od 5 i 10 KM, a navijači ih i dalje mogu nabaviti i na portalu kupikartu.ba, te na svim prodajnim mjestima ovog servisa.

„Mi smo svi zdravi, u dobroj formi i dat ćemo maksimum“, kaže Tomislav Brkić koji je i ovoga puta prijavljen kao igrač-kapiten u timu Bosne i Hercegovine.

„Po rezultatima se vidi da smo u dobroj formi: Damir je napravio sjajne rezultate, Mirza je osvojio Challenger, ja sam u zadnjih nekoliko sedmica igrao dva finala i osvojio jedan turnir, samo će mi biti potrebno nekoliko dana da se naviknem na podlogu jer sam igrao na zemlji“, objašnjava Brkić.

Robin Haase, trenutno 48. igrač svijeta, prvi je reket gostujućeg tima u kojem su i Tallon Griekspoor i Thiemo de Bakker, te Jean-Julien Rojer, dubl-igrač koji trenutno zauzima visoko 20.mjesto na ATP doubles listi.

Selekcija Bosne i Hercegovine pobjedom nad Holandijom bi se približila ulasku u Svjetsku grupu – među svjetsku tenisku elitu! Sretno našim teniserima.

 

Previous Erich Rathfelder: U Bosni i Hercegovini branili evropske vrijednosti od varvarstva
Next Godišnjica smrti: Hamdija Pozderac - jedan od najviđenijih bosanskohercegovačkih političara svoga vremena

You might also like

SPORT

Bosanski zmajevi igraju protiv Mađara – treba li nam Jordan?

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ovih dana igra u Poljskoj, na pretkvalifikacionom olimpijskom turniru. Nakon pobjede nad Portugalom u prvoj utakmici, jučer su Zmajevi poraženi od Poljske, a već u srijedu

SPORT

Bosna i Hercegovina na otvaranju EP savladala Mađarsku

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci pobjedom je otvorila Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci koje se održava u njemačkom Warendorfu. Protivnik izabranicima Mirze Hrustemovića bila je selekcija Mađarske, a

SPORT

Pobjeda bosanskih košarkaša na Kipru

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine očekivano je pobijedila na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. Naši košarkaši bili su bolji od Kipra u gostima – 66:99. Najefikasniji u našoj selekciji