Bosanski građevinski div: Uspjeh iz prošle godine kompanija Širbegović Inženjering nastavlja i u 2017.

Bosanski građevinski div: Uspjeh iz prošle godine kompanija Širbegović Inženjering nastavlja i u 2017.

Kompanija Širbegović Inženjering d.o.o. Gračanica, u protekloj 2016. godini uspješno je poslovala, te tako nastavila da razvija svoje tržišne kapacitete i promoviše domaću privredu.

Rezultati poslovanja koje je kompanija ostvarila u 2016. godini pokazali su da je prošla godina za ovu kompaniju bila izuzetno uspješna i da je ostvarila jednu od vodećih pozicija u izgradnji u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj dok je kontinuirani rast nastavljen i u drugim segmentima poslovanja.

Kako se navodi iz Uprave Širbegovića, višegodišnje uspješno poslovanje stvorilo je preduslove za nove akvizicije i širenja kako na domaćem tako i na inostranim tržištima.

Pored djelovanja na tržištima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, kompanija je potpisala i nekoliko ugovora u Crnoj Gori. Jedan od njih jeste i izgradnja distributivno logističkog centra Voli Trade d.o.o. u Podgorici, čija je površina cca 16.000 m². Širbegović je završio montažu navedenog objekta prije dogovorenog roka. Od projekata u prošloj godini izdvaja završetak izgradnje „Bingo City Centra“ u Tuzli, koji se prostire na 40.000 m². Riječ je o izuzetnom projektu u svakom pogledu, koji je prevazišao standarde svih postojećih tržnih centara u Bosni i Hercegovini.

– Zbog toga nam je veliko zadovoljstvo nastavak veoma uspješne saradnje sa „Bingom”, za koji smo do sada izgradili veliki broj objekata širom Bosne i Hercegovine. Prema kompaniji „Bingo”, gajimo veliko poštovanje i zahvalnost, prije svega zbog povjerenja koje su nam ukazali svih ovih godina.„Bingo” ima sjajan tim ljudi sa kojima imamo odličnu saradnju – kažu u kompaniji Širbegović.

Da kompanija Širbegović nastavlja da niže pozitivne rezultate ukazuje i činjenica da je prije nekoliko dana završila montažu armirano betonske konstrukcije za „Robnu kuću IKEA“ u Beogradu površine cca 35.000 m². Prva robna kuća švedskog proizvođača izgrađena je u Bubanj Potoku, 15 kilometara od centra Beograda – piše gradjevinarstvo.rs.

„IKEA“, Beograd

– Gradnja ovog objekta predstavlja pravu promociju naših mogućnosti. Drago nam je da smo uspjeli ući u klub firmi koje sarađuju sa ovako značajnim brendom kao što je IKEA, te se radujemo nastavku saradnje sa njima.

Stečeno iskustvo i kompetencije sa velikom posvećenošću stavljamo na raspolaganje kupcima. Težili smo da ovaj projekat osim svoje funkcionalnosti i racionalnosti, posjeduje i visok nivo estetskih vrijednosti, koji smo postigli uz primjenu najsavremenijih tehnologija i materijala. Izradom varijantnih rješenja kroz proces optimalizacije projekata uspeli smo da obezbijedimo najbolji benefit za Investitora – kažu u Širbegoviću.

Previous U Zvorniku obilježen 8. april - Dan otpora agresiji (Foto)
Next Ljepotica Una privlači sve više gostiju: Ručak u čamcu je magnet za turiste (Foto)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanske kompanije na sajmu dobavljača Volkswagena u Njemačkoj

 Pod motom „Povezivanje mogućnosti automobila – inteligentno, digitalizovano, autonomno vozilo“, danas je otvoren 11. međunarodni sajam dobavljača kompanije Volkswagen (IZB2022), koji se ove godine održava do 13. oktobra u Wolfsburgu, u Saveznoj

Ekonomija/Biznis

Mladi postaju okosnica razvoja firme “Zrak” d.d. Sarajevo: Još 11 pripravnika započelo obuku uz podršku Općine Novi Grad

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Ismo Hebibović, direktor firme namjenske industrije “Zrak” d.d. Sarajevo, potpisali su sa jedanaest mladih ljudi, ugovore za obavljanje pripravničkog staža, odnosno prekvalifikaciju

Ekonomija/Biznis

Doboj Jug: Rast prometa i rekordni prihodi firmi ‘Euro Roal’ i ‘Euro metali’

  Euro Roal, kompanija kćerka Hifa Oil i vodeći distributer Aluminijskih , PVC LB. Profila, materijala od Inoxa, polikarbonata i pleksiglasa, ostvarala je u protekloj 2018. godini najbolji poslovni rezultat