Bosanski građevinski div: Uspjeh iz prošle godine kompanija Širbegović Inženjering nastavlja i u 2017.

Bosanski građevinski div: Uspjeh iz prošle godine kompanija Širbegović Inženjering nastavlja i u 2017.

Kompanija Širbegović Inženjering d.o.o. Gračanica, u protekloj 2016. godini uspješno je poslovala, te tako nastavila da razvija svoje tržišne kapacitete i promoviše domaću privredu.

Rezultati poslovanja koje je kompanija ostvarila u 2016. godini pokazali su da je prošla godina za ovu kompaniju bila izuzetno uspješna i da je ostvarila jednu od vodećih pozicija u izgradnji u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj dok je kontinuirani rast nastavljen i u drugim segmentima poslovanja.

Kako se navodi iz Uprave Širbegovića, višegodišnje uspješno poslovanje stvorilo je preduslove za nove akvizicije i širenja kako na domaćem tako i na inostranim tržištima.

Pored djelovanja na tržištima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, kompanija je potpisala i nekoliko ugovora u Crnoj Gori. Jedan od njih jeste i izgradnja distributivno logističkog centra Voli Trade d.o.o. u Podgorici, čija je površina cca 16.000 m². Širbegović je završio montažu navedenog objekta prije dogovorenog roka. Od projekata u prošloj godini izdvaja završetak izgradnje „Bingo City Centra“ u Tuzli, koji se prostire na 40.000 m². Riječ je o izuzetnom projektu u svakom pogledu, koji je prevazišao standarde svih postojećih tržnih centara u Bosni i Hercegovini.

– Zbog toga nam je veliko zadovoljstvo nastavak veoma uspješne saradnje sa „Bingom”, za koji smo do sada izgradili veliki broj objekata širom Bosne i Hercegovine. Prema kompaniji „Bingo”, gajimo veliko poštovanje i zahvalnost, prije svega zbog povjerenja koje su nam ukazali svih ovih godina.„Bingo” ima sjajan tim ljudi sa kojima imamo odličnu saradnju – kažu u kompaniji Širbegović.

Da kompanija Širbegović nastavlja da niže pozitivne rezultate ukazuje i činjenica da je prije nekoliko dana završila montažu armirano betonske konstrukcije za „Robnu kuću IKEA“ u Beogradu površine cca 35.000 m². Prva robna kuća švedskog proizvođača izgrađena je u Bubanj Potoku, 15 kilometara od centra Beograda – piše gradjevinarstvo.rs.

„IKEA“, Beograd

– Gradnja ovog objekta predstavlja pravu promociju naših mogućnosti. Drago nam je da smo uspjeli ući u klub firmi koje sarađuju sa ovako značajnim brendom kao što je IKEA, te se radujemo nastavku saradnje sa njima.

Stečeno iskustvo i kompetencije sa velikom posvećenošću stavljamo na raspolaganje kupcima. Težili smo da ovaj projekat osim svoje funkcionalnosti i racionalnosti, posjeduje i visok nivo estetskih vrijednosti, koji smo postigli uz primjenu najsavremenijih tehnologija i materijala. Izradom varijantnih rješenja kroz proces optimalizacije projekata uspeli smo da obezbijedimo najbolji benefit za Investitora – kažu u Širbegoviću.

Previous U Zvorniku obilježen 8. april - Dan otpora agresiji (Foto)
Next Ljepotica Una privlači sve više gostiju: Ručak u čamcu je magnet za turiste (Foto)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Euro-Metali kupili Mersteel, nekadašnjeg slovenskog giganta u Bosni i Hercegovini

Euro – Metali d.o.o. Doboj Jug, kompanija kćerka HIFA OIL, kupila je slovensku firmu koja posluje u Bosni i Hercegovini, Mersteel d.o.o. Sarajevo. Na ovaj način Euro – Metali su

MADE IN BOSNIA-387

Mladi Tešnjak pokrenuo neobičan i uspješan posao: ‘Ne vjerujem u onu da se u Bosni ne može uspjeti’

  Koliko znate 23-godišnjaka koji imaju vlastitu firmu? A koliko od njih ima firmu u vrijednosti više od 50 000 KM? A koliko od njih izvozi u Aziju? Mi znamo

MADE IN BOSNIA-387

Novo na tržištu: Tops Ananas – najslađi okus ljeta!

   Agrokomercov brend Tops velikokladuške prehrambene industrije AC Food plasirao je na tržište svoj novi ukus sa ananasom, prvi te vrste na tržištu biskvita.  Sa porukom “Najslađi okus ljeta –