Dan ARBiH u Zenici: Ne smijemo dozvoliti da domovinu dajemo nekome na čuvanje; Nikom je ne damo jer mi smo sposobni da je čuvamo i branimo (FOTO)

Dan ARBiH u Zenici: Ne smijemo dozvoliti da domovinu dajemo nekome na čuvanje; Nikom je ne damo jer mi smo sposobni da je čuvamo i branimo (FOTO)

U organizaciji Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona danas je u centru grada Zenice svečano obilježen Dan Armije Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratio Nazim Bečirević, predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja ZDK kazavši kako se i nakon 25 godina od osnivanja Armije Bosne i Hercegovine svi njeni pripadnici s ponosom sjećaju na oslobodilački rat i pohode Armije RBiH.

– Ne smijemo dozvoliti danas, kao što 90-tih godina nismo dozvolili da našu domovinu dajemo nekome u amanet i na čuvanje. Nikom je ne damo jer mi smo sposobni da je čuvamo i branimo. Naši predstavnici u vlasti, oni koji čine dovoljno za Bosnu a i oni koji gledaju samo sebe, lahko se prepoznaju.

Stoga mladima poruka ne idite iz Bosne jer to žele mnogi na vlasti. Ima radnih mjesta za sve, struka i znanje će pobijediti. Vi trebate pobijediti perom, ne prepuštajte Bosnu neznalicama koje jedva čekaju da vi odete. Borite se kao Armija BiH, jer da nije bilo te borbe ne bi sad bilo Bosne – kazao je Bečirević.

Ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković istaknuo je kako Vlada ulaže velike napore kako bi osigurala što bolje životne uslove za pripadnike boračke populacije.

Na manifestaciju je stigla i manja grupa demobilisanih boraca koji su istakli transparent sa natpisom “Demobilisani borci odbačeni od vlasti.”

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa na spomen obilježje Kameni spavač položeno je cvijeće.

Izvor: Faktor

Previous Općina Novi Grad na jedinstven način obilježila Dan Armije RBiH (FOTO)
Next Katolička porodica u Bosanskoj Krupi: I ovaj Uskrs će dočekati u punoj kući s prijateljima islamske i pravoslavne vjeroispovijesti

You might also like

NAŠI DANI

Novinarka iz Vareša saslušana u SIPA-i zbog FB komentara o Milanoviću i Čavari

Elmedina Muftić, novinarka i spisateljica iz Vareša, saslušana je jučer u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine zbog komentara koje je napisala na

NAŠI DANI

Islamska zajednica jučer u Gazi podijelila oko 9.000 iftara

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini jučer je ugroženom stanovništvu u Pojasu Gazu podijelila 8.676 iftarskih obroka. Pomoć se na terenu distribuira u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Human Appeal, koja je i prethodnih

NAŠI DANI

Specijalni program na državnoj televiziji povodom Dana nezavisnosti

Radio-televizija Bosne i Hercegovine povodom 25. godišnjice nezavisnosti Bosne i Hercegovine 1. marta emitovat će specijalni cjelodnevni program “Naših 25”. Uz emisije uživo u jutarnjim i popodnevnim satima, te javljanja