Stari Grad: Na lokalitetu Borije zasađeno 11.000 sadnica crnog i bijelog bora

Stari Grad: Na lokalitetu Borije zasađeno 11.000 sadnica crnog i bijelog bora

Proteklog vikenda na lokalitetu Borije zasađeno je 11.000 sadnica crnog i bijelog bora, a posadili su ih mnogobrojni volonteri.

Među njima su bili i općinski vijećnici Alma Jašarević, Amar Trbović, Minela Alić, Irfan Čengić, Sanel Dragolovčanin, kao i Muamer Mekić i predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina, od kojih je i pokrenuta ova incijativa.

Akcija je organizovana u saradnji sa KJP „Sarajevo-šume“, koja je obezbijedila alat i sadnice.

Uz općinske vijećnike, sadili su i brojni volonteri iz FK Vratnik, FK Mošćanica, Planinarskog društva Mošćanica, te uposlenici Općine Stari Grad. Svoju pomoć je ponudilo i 40-ak starogradskih osnovaca iz škola „Edhem Mulabić“, „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ i „Vrhbosna“. Njima je Općina Stari Grad obezbijedila prevoz do Borija, pribor za rad, hranu i osvježenje.

Image

Za učenice IV-og razreda OŠ „Vrhbosna“ Adnu Imamović i Hanu Velić ova akcija bila je jedno lijepo iskustvo.

„Nikad dosad nismo učestvovale u ovakvoj akciji i za nas je ovo jako lijepo iskustvo. Ove sadnice će prostor učiniti još ljepšim, a mi živimo u blizini, pa ćemo često ovdje dolaziti,“ kazale su djevojčice.

Ovo je bila prva faza pošumljavanja, dok se druga faza planira za jesen ove godine, a cilj je da svaki građanin iz Starog Grada ima svoje drvo na ovom lijepom izletištu.

ImageImageImage

Previous Obilježena sedma godišnjica smrti generala Rasima Delića
Next Šampioni u proizvodnji cvijeća: Selo sa više plastenika nego stanovnika

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Otvorena sezona splavarenja Tarom i Drinom (Foto)

Spuštanjem grupe inozemnih turista niz kanjon Tare, od Šljivanskog iznad Đurđevića Tare do kampa u Bastasima kod Foče i zvanično smo ovog vikenda započeli ovogodišnju sezonu splavarenja niz Taru i

BH RAZGLEDNICA

Za Zaštićeni pejzaž „Bentbaša“ po prvi put donesen Plan upravljanja

Vlada Kantona Sarajevo je na nastavku sjednice održane 30. jula ove godine donijela Plan upravljanja Zaštićenim pejzažem „Bentbaša“ za period 2020-2030. godine. Radi se o upravljačkom dokumentu koji je po

BH RAZGLEDNICA

Cazin, Livno i Goražde na korak do statusa grada

Cazin, Livno i Goražde uskoro bi mogli dobiti status gradova. Predstavnički dom Parlamenta Fderacije Bosne i Hercegovine usvojio je prijedloge zakona o ovim gradovim, a da bi oni u konačnici