Pobjeda bosanskih ragbista nad Srbijom za prvo mjesto na tabeli

Pobjeda bosanskih ragbista nad Srbijom za prvo mjesto na tabeli

Seniorska ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na stadionu Kamberovića polje u Zenici, u okviru Evropskog ragbi prvenstva “grupa 2 – jug”, savladala reprezentaciju Srbije rezultatom 21:10, poluvrijeme 6:5.

Za izabranike trenerskog dvojca Mušinović-Uzunović danas je bila posljednja utakmica u ovom takmičenju, a našoj selekciji, kao i gostujućoj je bila potrebna pobjeda.

U prvom dijelu utakmice viđena je velika borba, a domaća selekcija je bolje otvorila utakmicu, te je povela sa 6:0. Rezultat se nije mijenjao do pred kraj prvog dijela, kada Srbija uspjeva poentirati, te smanjiti na 6:5, s kojim se rezultatom i otišlo na poluvrijeme.

U drugom poluvremenu reprezentacija Bosne i Hercegovine je zaigrala mnogo bolje, te su utakmicu na kraju lakše nego što su očekivali riješili u svoju korist.

Na kraju je bilo 21:10 (6:5) za Bosnu i Hercegovinu. U redovima domaće selekcije sjajnu utakmicu odigrao je Sabahudin Subašić s 11 poena, dok su Haris Oruč i Selmir Glavaš dodali po pet poena. U redovima Srbije Marinković i Đorđević postigli su po pet poena.

Bosna i Hercegovina: Zeid Stanković, Mirsad Fetić (CAP), Semir Pašić, Armin Kavazović, Miralem Lekić, Haris Oruč 5, Darijo Petrušić, Nusret Pašanbegović, Sejad Kadić, Sabahudin Subašić 11, Haris Begić, Selmir Glavaš 5, Semir Topčić, Fadil Spahić, Mahir Bišić, Almas Dedić, Vernes Tutmić, Nejro Ahmić, Ammar Suljić, Vedad Garanović, Kadić Dylan, Mirza Kapić i Armin Čerim.
Treneri Ermin Mušinović i Kenan Uzunović

Trenutna tabela izgleda odlično po našu reprezentaciju koja je odigrala svoje utakmice u ovim kvalifikacijama. Što se tiče ostalih utakmica,  ostala je još utakmica između Srbije i Austrije. Našem timu odgovara pobjeda Srbije u tom meču. Naši ragbisti bi plasmanom u narednu rundu ušli među elitnije reprezentacije s kojima bi se borili za plasman na Svjetsko prvenstvo.

 

(MiruhBosne/sportzdk)

Previous Dvostruki doktor političkih nauka: Znanje treba tražiti i van granica naše zemlje, ali se u nju treba i vratiti, te sopstvenim rezultatima doprinijeti njenom napretku
Next Bosna i Hercegovina bilježi snažan rast robnog izvoza: U martu izvoz veći za čak 22,9 posto u odnosu na mart 2016.

You might also like

SPORT

U Sarajevu se igra Evropsko juniorsko prvenstvo za košarkašice

Naša zemlja prvi put je domaćin Evropskog prvenstva A-divizije za košarkašice. U glavnom gradu naše države učestvuje 16 najboljih evropskih U18 ženskih reprezentacija : Italija, Belgija, Litvanija, Poljska, Latvija, Hrvatska, Njemačka,

SPORT

Prije tri godine: Gol Bosne i Hercegovine na Maracani i suze Ivice Osima

Sjećate li se 15. juna 2014. godine? Tog dana nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prvi susret na Svjetskom prvenstvu. Igrali smo protiv moćne Argentine te, i pored dobre

SPORT

Fernando Hierro i Luis Figo: Bosna i Hercegovina može parirati svakome u Evropi

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, poslije današnjeg žrijeba UEFA-ine Lige nacija u Lozani družio se s nekadašnjim saigračima iz Real Madrida i Barcelone, Fernandom Hierrom i Luis