Bošnjaci Sandžaka obilježavaju Dan nacionalne zastave (Video)

Bošnjaci Sandžaka obilježavaju Dan nacionalne zastave (Video)

Novi Pazar  Bošnjačko nacionalno vijeće je danas započelo program obilježavanja 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave i to održavanjem predstave za djecu „Avanture Nasrudin-hodže“ u novopazarskom Kulturnom centru.

Članovi odreda izviđača „Sandžak“ su jutros u svečanom stroju predali raport predsjedniku Bošnjačkog nacionalnog vijeća, nakon čega su nastavili put rijeke Uvac gdje tradicionalno provode 11. maj – Dan bošnjačke nacionalne zastave.

Postrojavanjem i predajom raporta od strane izviđača započeo je današnji, centralni dio obilježavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave.

Raport je predala Emina Eminović koja je u svom govoru predstavila aktivnosti Odreda izviđača „Sandžak“ te čestitala jedan od najvećih bošnjačkih nacionalnih blagdana.

U svom obraćanju izviđačima, predsjednik Ugljanin je istakao da su izviđači oni koji znaju da žive u prirodi, da je čuvaju, da je cijene i da je pred njima sretna sadašnjost i sigurna budućnost. Predsjednik Vijeća je također poželio uspjeh izviđačima u njihovom daljem radu i dodao su oni postali pravi  sandžački ambasadori u susjednim zemljama i šire i da smo svi ponosni na njih.

Program obilježavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave nastavljen je danas popodne kada je i svečano podignuta zastava na jarbol, a završava večeras Smotrom bošnjačkih narodnih igara u novopazarskom Kulturnom centru.

-Dan bošnjačke nacionalne zastave, kao i ostali bošnjački nacionalni blagdani utvrđeni su Odlukom Bošnjačkog nacionalnog vijeća na III redovnoj sjednici Vijeća, održanoj u Novom Pazaru, 11. maja 2004. godine – ističu iz BNV-a.

Svečano podizanje zastave Bošnjaka Sandžaka

Posted by Enis Imamovic on Thursday, May 11, 2017

(MiruhBosne)

Previous Pred kolektivnu dženazu u Bratuncu: Sjećanje na sve žrtve zločina počinjenih tokom 1992.
Next Levy o Bosni i Sarajevu: Duh Sarajeva je opstao (Video)

You might also like

NAŠI DANI

“Odbrana BiH-Igman 2020”: Na Igmanu je slomljena kičma agresije na Bosnu i Hercegovinu

Defileom ratnih zastava Armije Republike Bosne i Hercegovine i MUP-a RBiH, prigodnim vjerskim programom te klanjanjem džuma-namaza na platou Ratne džamije na Igmanu, u petak je održan centralni dio 20.

SANDŽAK

20. novembar – Dan Sandžaka

BNV organiziralo prijem i dodjelu književne nagrade „Pero Ćamila Sijarića“ povodom Dana Sandžaka Večeras je u Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća održan svečani prijem povodom Dana Sandžaka. Ovaj događaj posvećen

NAŠI DANI

Bosna i Bošnjaci imaju mnogo dublje korijene nego što su nam govorili

Bivši sandžački muftija i kandidat za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Muamer-ef. Zukorlić danas, 6. novembra, preselio je na ahiret u 52. godini života. Rođen je 15. 2.