Levy o Bosni i Sarajevu: Duh Sarajeva je opstao (Video)

Levy o Bosni i Sarajevu: Duh Sarajeva je opstao (Video)

Francuski filozof, pisac i reditelj Bernard-Henri Levy, koji je juče napadnut tokom Beldocs festivala u Beogradu, izjavio je da taj incident ne zaslužuje da se pominje, zato što diskredituje isključivo njegove autore.

Levyja, čija se dva dokumentarna filma prikazuju na ovom festivalu, napala je grupa mladića, zbog njegove navodne podrške bombardovanju Srbije 1999. godine. Kaže da je čuo od svojih srpskih prijatelja, koji se bore za demokratiju, da i oni svakodnevno trpe pritiske, uvrede i zastrašivanja koja vlast toleriše, a ponekad njima i manipuliše.

Govoreći o Bosni i Sarajevu rekao je da je duh Sarajeva iznenađujuće preživio:

‘Brojni narodi bi moralno i na svaki drugi način potpuno klonuli poslije tog užasnog rata koji je trajao četiri godine, ali sa njima to nije bio slučaj’ – istakao je ovaj francuski filozof.

(AJB/MiruhBosne)

Previous Bošnjaci Sandžaka obilježavaju Dan nacionalne zastave (Video)
Next National Geographic turistima preporučuje Sarajevo, Zagreb i Budimpeštu - evropske zvijezde u usponu (FOTO)

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Troje mladih kaligrafa iz Bosne i Hercegovine nagrađeni na festivalu u Iranu

  Troje kaligrafa iz Bosne i Hercegovine Zana Tahirović, Hadis Terzić i Salko Junuzović dobitnici su nagrada u oblasti kaligrafije na festivalu održanom u iranskom gradu Širazu, prijestolnici mladih Organizacije

KULTURA I UMJETNOST

Sarajevo u fokusu filmskog svijeta

Osim brojnih filmskih poslastica, 23. Sarajevo Film Festival i ove godine Sarajlijama i gostima glavnog grada Bosne i Hercegovine donosi i dašak glamura, te dovodi zvijezde svjetskog filma. „U ove

KULTURA I UMJETNOST

Divanhana ‘Zvijezda tjera mjeseca’ (Video)

https://youtu.be/kKN3SniFY7o