Senaid Salkičević: U ratu ostao bez noge, kao kickbokser postao svjetski prvak!

(VIDEO) U ratu u BiH ostao bez noge: Kao kickbokser postao svjetski prvak!

Sada već 30-godišnji njemački bokser, bosanskog porijekla, Senaid Salkičević, ispunio je svoj najveći san kada je osvojio TKBC naslov svjetskog prvaka u Rumuniji.

Tokom svoje karijere, takmičio se u svim borbama sa svojom transtibijalnom protezom a dosadašnji omjer mu je 14-3 kao kickbokser.

Salkičevića priča je zaista potresna i nevjerovatna. Naime, Senaid je tokom rata u Bosni i Hercegovini ranjavan a kao posljedica ostao je bez noge, koja mu je morala biti amputirana. Ipak, Salkičević je dokaz kako u životu upornost i volja pobjeđuju sve.

Senaid Salkičević je nedavno postao prvi kickbokser koji je nagrađen sponzorskim ugovorom od NIKE-a.

Šampione, svaka ti čast!

(sport24.ba/mb)

Previous Amel Tuka: I u Peking idemo po zlato, Bosna i Hercegovina ne zaslužuje ništa manje
Next Ramazanski bajram u bošnjačkoj tradiciji

You might also like

SPORT

‘Kad nas Bosance potcijenite onda dobijete, kako mi kažemo, “po ušima”‘

Sjani nastupi košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Kelnu, za nekadašnjeg reprezentativca Seju Bukvu nisu iznenađenje. U izjavi za Fenu, košarkaški stručnjak navodi da je bh. tim

BAŠTINA

Mostar: Sutra 455. tradicionalni skokovi sa Starog mosta

Tradicionalni 455. visinski skokovi sa Starog mosta, koji će okupiti brojne skakače iz Mostara, ali i regije, održat će se u nedjelju, 25. jula, u Mostaru s početkom u 16

NAŠI LJUDI

U Bihać su se mnogi vratili ovih dana – ‘Kad dolaziš kući ne osjećaš umor’

Ovih dana Bihać je pun, naročito građana iz inostranstva koji tu provode odmor. A da se ovih dana bolje zaradi pričaju i prodavači na tržnici: -Da, izuzetno se osjeti. Pozitivno.