U našoj državi prvi put više od 750 hiljada zaposlenih: U djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane značajno povećanje zaposlenih

U našoj državi prvi put više od 750 hiljada zaposlenih: U djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane značajno povećanje zaposlenih

Na bosanskohercegovačkom tržištu rada bilježe se pozitivni trendovi na početku 2017. godine.

U martu 2017. godine broj zaposlenih osoba u Bosni i Hercegovini iznosio je 750.543, a od toga 315.124 žena. U odnosu na februar 2017. godine broj zaposlenih osoba se povećao za 0,4% – podaci su Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine.

U periodu januar-mart ove godine, broj zaposlenih povećan je za 4,5 posto u odnosu na isti period prošle godine.
-U prerađivačkoj industriji bilo je u martu 150.283 zaposlenih, a u periodu januar-mart ove godine u odnosu na isti period prošle godine broj zaposlenih porastao je za 5,9 posto.
-U trgovini je registrovano 136.772 zaposlenih, a rast za tri mjeseca je iznosio 5,8 posto.

-U djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane ukupno je 36.658 zaposlenih, što je povećanje za 9,8 posto.

 

(MiruhBosne/Indikator.ba)

Previous Sarajevo: Obnovljeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda - 50 miliona maraka vrijednost projekta (VIDEO)
Next Azem Vlasi: Sad je u Srbiji sve kao u vrijeme Miloševića. Na istim talasnim dužinama su mediji

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosna i Hercegovina bi uskoro trebala kupiti dva helikoptera

Problem nedostatka vojne opreme u Bosni i Hercegovini, posebno za zrakoplovne jedinice, izražen je već nekoliko godina, zbog čega je Ministarstvo za odbranu BiH odlučilo pokrenuti proceduru nabavke novih helikoptera.

MADE IN BOSNIA-387

Firmi Ećo Company otvara se tržište Omana

Visoka delegacija zvaničnika i privrednika iz Omana posjetila je firmu Ećo Company kako bi se upoznali sa potencijalima kompanije u proizvodnji dizajniranog namještaja i opremanja enterijera za tržišta Bliskog istoka.

MADE IN BOSNIA-387

Corn Flips – Fabrika Majevica Srebrenik povećala promet za 100, a broj radnika za 50 posto

  Pet godina nakon okončanja stečajnog postupka, fabrika Majevica Srebrenik, poznatija kao Corn Flips, dominira među domaćim proizvođačima takozvanih snack proizvoda. Od 2013. godine, kada je uspješno okončan stečajni postupak,