Al Shiddi najavio otvorenje Swissotela u Sarajevu: Ovom investicijom osigurat će se 200 direktnih i 400 indirektnih novih radnih mjesta

Al Shiddi najavio otvorenje Swissotela u Sarajevu: Ovom investicijom osigurat će se 200 direktnih i 400 indirektnih novih radnih mjesta

Al Shiddi Group je u saradnji s najvećom hotelskom kompanijom u svijetu AccorHotels najavo danas otvorenje hotela Swissôtel u Sarajevo City Centru, što se očekuje početkom iduće godine, saopćio je Mitagroup d.o.o.

Ovom investicijom osigurat će se 200 direktnih i 400 indirektnih novih radnih mjesta te stvoriti novi izvori poreskih prihoda za razvoj Kantona Sarajeva i njegove infrastrukture, navedeno je također u saopćenju.

– Drago nam je što ćemo u partnerstvu s AccorHotelsom uskoro predstaviti Swissôtel, vrhunski lanac luksuznih hotela te da će ovaj hotel učiniti grad Sarajevo još privlačnijim i ljepšim mnogobrojnim turistima i gostima iz cijelog svijeta. S novim brendom i zajedničkim nastupom, cilj nam je pozicionirati Bosnu i Hercegovinu kao destinaciju posebnog, očaravajućeg i luksuznog turizma – izjavio je Sulaiman Al-Shiddi, vlasnik Al Shiddi Group.

Swissôtel je globalni luksuzni hotelski lanac sa 5+ zvjezdica koji svojim ulaskom i investicijom u SCC pozicionira Bosnu i Hercegovinu kao novu elitnu turističku destinaciju.

– Ulazak na tržište BiH predstavlja uzbudljiv dodatak našem brendu koji dodatno želimo razvijati kroz mrežu hotela na Balkanu i istočnoj Evropi. Uvjeren sam da će kvalitet naših usluga i jedinstven doživljaj koji nudimo u našim hotelima biti prepoznat od svih građana ove zemlje, ali i mnogobrojnih gostiju koji dolaze upoznati ovaj prelijepi grad. Swissôtel ima namjeru ponuditi novi nivo sadržaja i omogućiti Sarajevu da ponudi hotelski smještaj u svim kategorijama – kazao je Francois Baudin, viši predsjednik razvoja luksuznih hotela AccorHotels.

Fotografija korisnika/ce MITA Group.

Hotel je osmišljen kao otvoreni prostor s autentičnim dizajnom koji kombinira elemente bh. tradicije i jednostavnost i profinjenost švicarskog modela uređenja prostora. Svim posjetiteljima na raspolaganju će biti 218 luksuzno opremljenih soba s panoramskim pogledom na centar grada i okolne planine, zatim 500 m2 zatvorenog prostora za sastanke s funkcionalnim područjima te više od 1500 m2 SPA prostora s potpisom Purovel Spa i Sport, prepoznatljivim konceptom uživanja i zdravog života.

Podršku projektu dala je i uprava Grada Sarajeva, na čelu s gradonačelnikom Abdulahom Skakom.

 – Prije svega, ponosan sam jer je Sarajevo prepoznato kao veliki turistički, kulturni i privredni potencijal te da strani investitori naš grad vide kao urbanu sredinu pogodnu za investiranje. Ovaj projekat svakako će doprinijeti razvoju našeg grada i učiniti ga jednom od najpoželjnjijih turističkih destinacija u Evropi s vrhunskom ponudom u segmentu hotelijerstva – rekao je Skaka.

Osim Swissotel projekta, Al Shiddi Group je sklopila franšizni ugovor s Novotelom, međunarodni poznatim brendom Accor hotela kojem će se pridružiti i hotel Bristol Sarajevo.

Previous Bećirović: Garant opstanka Bosne i Hercegovine su njeni patrioti, a ne Srbija i njene sluge Ivanić i Dodik
Next Zapažen rast mesne industrije Bajra iz Travnika: 100 objekata i godišnji prihod od 156,6 miliona maraka

You might also like

Ekonomija/Biznis

Hifa Petrol otvorila 40. benzinsku pumpu u Banjoj Luci

Najuspješnija naftna kompanija u Bosni i Hercegovini, Hifa Petrol danas je otvorila svoju jubilarnu 40. benzinsku pumpu u Banjoj Luci.  Novootvorena benzinska pumpa nalazi se u užem dijelu grada, na

Ekonomija/Biznis

Firma smještena u Maglaju godišnje proizvede 350.000 različitih kablovskih sastava

Kompanija Excel Assemblies BH predstavlja firmu koja može biti veoma dobar primjer drugima, prije svega svojim poslovanjem. Oni su britanska kompanija koja se bavi proizvodnjom kablovskih sistema i sistema za strane proizvođače vozila

MADE IN BOSNIA-387

Bosanska kompanija nakon kotlova, prezentovala i roštilje na pelet

Kovan M.I. d.o.o je vodeća kompanija za proizvodnju kotlova i kamina za zagrijavanje privatnih, stambenih, poslovnih i industrijskih objekata uz korištenje obnovljivih izvora energije.   Na sajmu GraposExpo u Gračanici učestvuju svake godine,