Zapažen rast mesne industrije Bajra iz Travnika: 100 objekata i godišnji prihod od 156,6 miliona maraka

Zapažen rast mesne industrije Bajra iz Travnika: 100 objekata i godišnji prihod od 156,6 miliona maraka

Kompanija Bajra iz Travnika ne prestaje rasti i iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate. Lani je kompanija ostvarila rekordne ukupne prihode od čak 156,6 miliona maraka, izvještava poslovni portal BiznisInfo a na osnovu baze podataka Bisnode BH.

Prihodi su lani rasli za oko 17 miliona KM, odnosno 12 posto u odnosu na 2015. godinu.

Bajra je sa ovim prihodima najveća kompanija u Travniku i ujedno lider u svojoj branši proizvodnje i prerade mesa.

Firma je lani ostvarila čistu dobit od 10 miliona maraka što joj otvara put za dalja ulaganja, širenje proizvodnje i prodaje i nova zapošljavanja.

Mesna industrija Bajra ima zaokružen kompletan proces proizvodnje – od polja do stola, odnosno svoje farme, postrojenja za obradu mesa i maloprodajnu mrežu.

Bajra je nedavno otvorila svoj 100. jubilarni objekat, što znači da kompanija nastavlja širenje i da se mogu očekivati još bolji rezultati ove godine.

Previous Al Shiddi najavio otvorenje Swissotela u Sarajevu: Ovom investicijom osigurat će se 200 direktnih i 400 indirektnih novih radnih mjesta
Next Šampionski sirevi sa Kupresa: Na sajmu u Novom Sadu red za sir iz Bosne

You might also like

Ekonomija/Biznis

Hoše komerc u prošloj godini ostvario prihode veće od 65 miliona KM: Najavljena investicija u fabriku slastica

  Hoše komerc d.o.o. Sarajevo, jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini, uspješno je poslovao u protekloj 2017. godini sa realiziranim neto prihodom većim od 65 miliona KM.

Ekonomija/Biznis

Pandemija neće utjecati na dinamiku gradnje koridora V-c

 Nakon godina gradnje i uloženih miliona poznat je vremenski okvir dovršetka najvećeg poslijeratnog projekta u Bosni i Hercegovini – koridora V-c.

Ekonomija/Biznis

Iz Holandije se vratili u domovinu i izgradili odmaralište: Čovjek je ipak najsretniji kad je svoj na svome

  Holiday homes Hercegovina Lodges je odmaralište na Boračkom jezeru udaljeno samo stotinjak metara od plaže, koje su Goga Sarić i Elmir Prevljak sami osmislili i dizajnirali  Goga Sarić i