Sve spremno za Međunarodne skokove sa vodopada u Jajcu 1. avgusta

Skokovi sa vodopada u Jajcu jedinstveni u svijetu, prošle godine događaj pratilo više od 5.000 posjetitelja…

Za skokove sa vodopada u Jajcu 1. avguta za sada se prijavilo blizu 30 skakača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore a dolazak su najavili i ljubitelji ovog sporta sa Kosova.

Direktor Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca Huso Hadžić rekao je za novinsku agenciju Patria kako ove godine očekuju duplo više skakača nego lani, kada se takmičilo 18 sportista.

Visok oko 21 metar, nastao na ušću Plive u Vrbas, vodopad u Jajcu je prema mnogim ocjenama među deset najljepših vodopada u svijetu. Među rijetkim je vodopadima koji se nalazi u samom centru grada.

Hadžić je podsjetio kako su skokovi sa vodopada u Jajcu jedinstveni u svijetu, koje je prošle godine pratilo više od 5.000 posjetitelja, a događaj su prenijeli najveći svjetski mediji.

Predsjednik žirija ovogodišnjih skokova sa vodopada u Jajcu je najpopularniji mostarski skakač Emir Balić.

Stručnjaci za turizam već nekoliko godina Jajce uvršavaju u jedan od najljepših gradove Evrope, koji osim vodopada u centru grada turistima nudi ljepote Plivskih jezera, vjerski turizam, obilje ostataka iz srednjovjekovne Bosne.

Previous Reisu-l-ulema Kavazović: Genocid u Prijedoru je prava slika svijeta u kojem živimo
Next Otvoreno pismo Bakiru Izetbegoviću pred put u Beograd

You might also like

BH RAZGLEDNICA

U Olovu će se graditi obdanište, škola i vanjski termalni bazeni

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić i načelnik Općine Olovo Đemal Memagić potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje obdaništa, koji će ovo ministarstvo

Ekonomija/Biznis

Iz Holandije se vratili u domovinu i izgradili odmaralište: Čovjek je ipak najsretniji kad je svoj na svome

  Holiday homes Hercegovina Lodges je odmaralište na Boračkom jezeru udaljeno samo stotinjak metara od plaže, koje su Goga Sarić i Elmir Prevljak sami osmislili i dizajnirali  Goga Sarić i

BH RAZGLEDNICA

Prusac: Historija na svakom koraku

Na zaravni Musala u Pruscu u gotovo tri stotine kvadratnih metara nalazi se hiža, odnosno samostan iz srednjovjekovne Bosne, i mihrab koji su prvi muslimani u Pruscu izgradili za potrebe