Amel Tuka pobijedio na Atletskom mitingu u Švicarskoj  – Prije utrke družio se sa bosanskim navijačima

Amel Tuka pobijedio na Atletskom mitingu u Švicarskoj – Prije utrke družio se sa bosanskim navijačima

Naš najbolji atletičar večeras je bez većih problema osvojio prvo mjesto u utrci na 800 m. Ovaj put nije bilo postavljanja novih rekorda, vrijeme od 1:45, 80 bilo je više nego dovoljno da nadmaši konkurenciju na atletskom takmičenju u švicarskoj Bellinzoni.

Inače, najbolji bh. atletičar Amel Tuka, koji drži najbolji ovogodišnji rezultat u svijetu, 1,42:51 na 800 metara, sjajno se zabavio na treningu pred večerašnji nastup na atletskom mitingu u švicarskom gradu Bellinzoni.

Tokom danas Tuka se družio i sa Bosancima i Hercegovcima koji žive u Švicarskoj, a koji su ga došli podržati večaras.

Šefika Topić porijekom iz Bosne i Hercegovine, a koja je sa prijateljima došla podržati Tuku u Bellinzoni rekla je za agenciju Patria kako je Tuka divan momak, na treningu je bio raspoložen.

– Ovdje na stadionu u Bellinzoni ima mnogo bh. zastava. Ovo je veliki dan za nas. Sretni smo da je naš Tuka sa nama, došli smo ga podržati – rekla je Topić.

– Tuka mi je otkrio da mu je srce zaigralo kad je vidio moju kapu (u obliku zastave BiH). Rekao je i to da do sada nije imao bh. publiku na takmičenju van Bosne i Hercegovine – dodala je Topić.

Nakon večerašnjeg nastupa u Švicarskoj Tuka se vraća u trening bazu, u italijanski gradu Brunico, gdje će se pripremati za Svjetsko prvenstvo, ali prije toga nakratko će se vratiti i u Bosnu i Hercegovinu, najvjerovatnije 9. augusta.

(mb)

Previous CNN: 10 razloga zašto treba posjetiti Bosnu i Hercegovinu (FOTO)
Next Godinu dana od bijega Novaka Đukića: Uz ruku pomirenja Vučić bi mogao izručiti i ratne zločince!

You might also like

SPORT

Barca, Real, Bayern – najbolji se otimaju za Pjanića

Miralem Pjanić nalazi se na radaru madridskog Reala. Vijest je to koju danas na svojoj naslovnici donosi španska Marca, medij koji je jako blizak klubu sa Santiago Bernabeua. Marca piše

SPORT

OKUPLJANJE REPREZENTACIJE – Cimirot: Napadači su nam u dobroj formi to bi mogla biti naša prednost

Reprezentativci Bosne i Hercegovine pristižu danas u Trening centar NS/FS BiH u Zenici, gdje će se do petka spremati za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvensto 2018. sa Grčkom. Predstavnicima medija,

SPORT

REMI U PODGORICI

Reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je u Podgorici protiv Crne Gore rezultatom 1:1 (0:0) u okviru 3. kola UEFA Lige nacija i sa osvojenim bodom se izdvojila na prvom mjestu